- 4-5 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1,5-2 yemek kaşığı çam fıstığı
(dolmalık fıstık)
- 2 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1-1,5 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 kesme şeker
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- yarım limonun suyu
- 1 su bardağı kıyılmış maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı kaynamış su
- yarım kg salamura asma yaprağı
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 su bardağı kaynamış su
hazırlanması:
- 4-5 kuru soğanı yemeklik
doğrayıp, 1 çay bardağı zeytinyağı ve 1,5-2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
ile (fıstıklar pembeleşene kadar) kavurun.
- 2 su bardağı pirinci yıkayıp
soğanlara ekleyin. 1-2 dakika daha kavurun. sonra sırasıyla tencereye 1
yemek kaşığı kuru nane, 1,5 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tarçın,
2 kesme şeker, 2 yemek kaşığı kuş üzümü, yarım limonun suyu ve 1 su
bardağı kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın. tencereye 1 tatlı kaşığı
tuzu ve 1 çay bardağı kaynamış suyu ilave edin. çok kısık ateşte pirinçler
suyu çekene kadar demlendirin. pirinçler suyu çekince tencerenin altını
kapatıp
- diğer tarafta yarım kg salamura
asma yaprağını ılık suyla - 4-5 kez suyu değiştirerek - yıkayın.
yaprakları iki avucunuz arasında sıkarak sudan çıkartın. her bir yaprağı
avucunuz içine alın, ortasına 1 tatlı kaşığı içten koyun. yaprağı sigara
böreği gibi sarın.
- pişireceğiniz tencerenin dibine
bir sıra yaprak serin (böylece dibi tutmaz). üzerlerine sarmaları . en sonunda üzerlerine bir sıra daha yap
yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirin. (ekşi olsun isterseniz yarım limon
suyu da ekleyebilirsiniz)
- yaprakların üzerine bir
tabak kapatın ve 2 su bardağı kaynamış su ekleyin. tencereyi ateşe koyun.
su kaynamaya başlayınca ateşi kısıp 30 dakika pişirin. piştikten sonra
sarmaları soğutup servis tabağına dizin. limon dilimleri ve maydanoz
yaprakları ile süsleyip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder