6 Şubat 2015 Cuma

Sebzeli Hint Pilavı


2 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı ince doğranmış taze fasulye
2 çorba kaşığı iç bezelye
2 çorba kaşığı küp doğranmış havuç
2 çorba kaşığı kıyılmış karnabahar
2 domates
2 acı sivribiber
1 çay kaşığı zerdeçal
l çay kaşığı zencefil
4 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tereyağı
Yarım demet maydanoz
3 su bardağı su,
Tuz

Baharat torbası için:

3 karanfil
3 defneyaprağı
1çubuk tarçın
1 soğan tozu
Yarım çay kaşığı sarımsak tozu
1 tatlı kaşığı çekilmiş kakule
1 tatlı kaşığı tane kimyonu
tülbentin içine doldurup iple sıkıca bağlayın.

Hazırlanışı

Pirinci sıcak tuzlu suda ıslatıp 15 dakika bekletiyoruz. İyice yıkayıp süzüyoruz. Sivribiberi ince ince kıyıyoruz. Domatesleri soyup küçük küpler halinde doğruyoruz. Maydanozu yıkayıp kıyıyoruz. 

Tencerede tereyağını eritip sıvıyağı ekliyoruz. Sivribiber, zerdeçal ve zencefili ekleyerek kavuruyoruz. Sırasıyla taze fasulye, havuç, karnabahar ve bezelyeyi ilave ediyoruz. Tuz ekliyoruz 5 dakika orta ateşte kavuruyoruz. Baharat torbasını tencerenin ortasına yerleştiriyoruz. 3 bardak suyu ekleyip kapağı kapalı olarak kaynatıyoruz. Ateşi kısıp suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz. Tencereyi ateşten alıp üzerine kâğıt havlu örtüyoruz ve kapağını kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz. Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapıyoruz.

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder