2 su bardağı
pirinç
2 çorba kaşığı ince
doğranmış taze fasulye
2 çorba kaşığı iç
bezelye
2 çorba kaşığı
küp doğranmış havuç
2 çorba kaşığı
kıyılmış karnabahar
2 domates
2 acı sivribiber
1 çay kaşığı zerdeçal
l çay kaşığı zencefil
4 çorba kaşığı
sıvıyağ
1 tatlı kaşığı
tereyağı
Yarım demet
maydanoz
3 su bardağı su,
Tuz
Baharat torbası
için:
3 karanfil
3 defneyaprağı
1çubuk tarçın
1 soğan tozu
Yarım çay kaşığı sarımsak
tozu
1 tatlı kaşığı
çekilmiş kakule
1 tatlı kaşığı
tane kimyonu
tülbentin içine
doldurup iple sıkıca bağlayın.
Hazırlanışı
Pirinci sıcak
tuzlu suda ıslatıp 15 dakika bekletiyoruz. İyice yıkayıp süzüyoruz. Sivribiberi
ince ince kıyıyoruz. Domatesleri soyup küçük küpler halinde doğruyoruz.
Maydanozu yıkayıp kıyıyoruz.
Tencerede
tereyağını eritip sıvıyağı ekliyoruz. Sivribiber, zerdeçal ve zencefili
ekleyerek kavuruyoruz. Sırasıyla taze fasulye, havuç, karnabahar ve bezelyeyi ilave
ediyoruz. Tuz ekliyoruz 5 dakika orta ateşte kavuruyoruz. Baharat torbasını
tencerenin ortasına yerleştiriyoruz. 3 bardak suyu ekleyip kapağı kapalı olarak
kaynatıyoruz. Ateşi kısıp suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz. Tencereyi ateşten
alıp üzerine kâğıt havlu örtüyoruz ve kapağını kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz.
Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapıyoruz.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder