Malzemeler
1 adet piliç
Fırın poşeti
Un.
Sosu İçin:
1,5 yemek kaşığı
yoğurt
1 yemek kaşığı biber
salçası
1 yemek kaşığı
zeytinyağı
2 diş sarımsak
4 dal taze kekik
1 çay kaşığı Karabiber
Tuz
Yapılışı
Tavuğu
temizleyelim
Sosu yapılışı
Bir kaba yoğurt, domates salçası, zeytinyağı,
ince doğradığımız sarımsak, kekik, karabiber ve tuz ilave edip iyice
karıştıralım.
Daha sonra sosu
tavuğun her yerine bulayalım.
Fırın poşetini
unlayıp fazla unu dökelim.
Tavuğu fırın
poşetinin içine yerleştirelim ve poşetin ağzını kapatalım.
Fırın poşetinin
üzerinde 3-4 delik açalım.
Önceden ısıtılmış
200° fırında 60 dakika pişirelim.
Tavuğun pişmesine
yakın fırın poşetini açalım ve tavuğu 15 dakika kadar poşetsiz pişirelim.
Kızarmış tavuğumuzu
sıcak sıcak servis yapalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder