6 Şubat 2015 Cuma

Fırında Tavuk


Malzemeler

1 adet piliç
Fırın poşeti
Un.

Sosu İçin:

1,5 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
4 dal taze kekik
1 çay kaşığı Karabiber
Tuz

Yapılışı

Tavuğu temizleyelim
Sosu yapılışı
 Bir kaba yoğurt, domates salçası, zeytinyağı, ince doğradığımız sarımsak, kekik, karabiber ve tuz ilave edip iyice karıştıralım.
Daha sonra sosu tavuğun her yerine bulayalım.
Fırın poşetini unlayıp fazla unu dökelim.
Tavuğu fırın poşetinin içine yerleştirelim ve poşetin ağzını kapatalım.
Fırın poşetinin üzerinde 3-4 delik açalım.
Önceden ısıtılmış 200° fırında 60 dakika pişirelim.
Tavuğun pişmesine yakın fırın poşetini açalım ve tavuğu 15 dakika kadar poşetsiz pişirelim.

Kızarmış tavuğumuzu sıcak sıcak servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder