1 tüm brokoli
10 ıspanak yaprağı
1 orta boy soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
1 paket krema
Tuz
Su
Sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
Brokoli ve
ıspanağı, Soğanı ince bir şekilde doğruyoruz. Soğanı sıvıyağ ve tereyağı ile
birlikte tencerede kavuruyoruz. Kavrulan soğana brokoliyi ekleyip biraz daha
kavuruyoruz. Daha sonra sıcak su ekleyip brokoliyi haşlıyoruz. Brokoli 5 dakika
haşlandıktan sonra doğradığımız ıspanakları ekliyoruz. Tahta bir kaşıkla
karıştırıp kapağını kapatıyoruz. Ispanaklar eklendikten 3 dakika sonra blendır
ile yeşilliklerimizi püre haline getiriyoruz. Gerekirekiyorsa biraz sıcak su
ekleyebiliriz. Un ve tereyağını ayrı küçük bir tavada kavuruyoruz. İyice
kavurduktan sonra 2 su bardağı sıcak su ekleyip çırpma teli ile karıştırıyoruz.
Çorbanın kıvamını ayarlamak için biraz daha sıcak su ekleyip bir taşım
kaynatıyoruz. Tuzunu ekleyip karıştırıyoruz. Çorbaya kremasını ekleyip servis
ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder