10 Şubat 2015 Salı

Sarımsak Çorbası


* 2 adet bütün sarımsak,

* 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı,

* Kekik,

* 1 yemek kaşığı sıvı yağı,

* 1 yemek kaşığı tereyağı,

* 1 adet küçük soğan,

* 1 litre tavuk veya et suyu yoksa dilerseniz tablet,

* Yarım kutu kadar çiğ krema,

* Tuz,

* Karabiber.

Üzeri İçin:

* 3 yemek kaşığı sıvı yağı,

* Kırmızı toz biber,

* Yarım yemek kaşığı tereyağı,

* Kızartılmış ekmek parçaları.

Sarımsak Çorbası Yapılışı

Sarımsakları alt kısmından biraz keselim.(sarımsaklar gözükmeli)

2 bütün sarımsağı ayrı ayrı alüminyum folyolara koyalım.

Üzerlerine biraz zeytinyağı ve kekik serpelim.

Sonra folyoları iyice kapatalım ve önceden ısıtılmış fırında sarımsaklar yumuşayana kadar pişirip, soğumaya bırakalım.

Daha sonra sarımsakları baş kısmından sıkıp çıkaralım ve çatalla ezip püre haline getirelim.

Soğanı ince ince doğrayalım.

Tencereye sıvı yağı, tereyağını, soğanı koyalım ve kavuralım.

Üzerine sarımsak püresini ilave edelim ve karıştıralım.

Sonra et suyunu veya tavuk suyunu ilave edelim ve karıştıralım.

Çorba kaynadıktan sonra blenderden geçirelim.

Yeniden ocağa koyalım ve içine kremayı ilave edip, bir süre daha kaynatalım.

Karabiberi, tuzu ilave ettikten sonra karıştıralım.

Üzeri için: tavaya sıvı yağı, tereyağını, kırmızı toz biberi koyalım ve karıştıralım.

Hazırladığımız sosu çorbanın üzerinde gezdirelim.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder