* 2 adet bütün
sarımsak,
* 1-2 yemek
kaşığı zeytinyağı,
* Kekik,
* 1 yemek kaşığı
sıvı yağı,
* 1 yemek kaşığı
tereyağı,
* 1 adet küçük
soğan,
* 1 litre tavuk
veya et suyu yoksa dilerseniz tablet,
* Yarım kutu
kadar çiğ krema,
* Tuz,
* Karabiber.
Üzeri İçin:
* 3 yemek kaşığı
sıvı yağı,
* Kırmızı toz
biber,
* Yarım yemek
kaşığı tereyağı,
* Kızartılmış
ekmek parçaları.
Sarımsak Çorbası
Yapılışı
Sarımsakları alt
kısmından biraz keselim.(sarımsaklar gözükmeli)
2 bütün sarımsağı
ayrı ayrı alüminyum folyolara koyalım.
Üzerlerine biraz
zeytinyağı ve kekik serpelim.
Sonra folyoları
iyice kapatalım ve önceden ısıtılmış fırında sarımsaklar yumuşayana kadar
pişirip, soğumaya bırakalım.
Daha sonra
sarımsakları baş kısmından sıkıp çıkaralım ve çatalla ezip püre haline
getirelim.
Soğanı ince ince
doğrayalım.
Tencereye sıvı
yağı, tereyağını, soğanı koyalım ve kavuralım.
Üzerine sarımsak
püresini ilave edelim ve karıştıralım.
Sonra et suyunu
veya tavuk suyunu ilave edelim ve karıştıralım.
Çorba kaynadıktan
sonra blenderden geçirelim.
Yeniden ocağa
koyalım ve içine kremayı ilave edip, bir süre daha kaynatalım.
Karabiberi, tuzu
ilave ettikten sonra karıştıralım.
Üzeri için:
tavaya sıvı yağı, tereyağını, kırmızı toz biberi koyalım ve karıştıralım.
Hazırladığımız
sosu çorbanın üzerinde gezdirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder