Mantarlı Cevizli Beyaz Soslu Ravioli Malzemeleri
Mantar Dolgusu
için Malzemeler
300 gr. kültür
mantarı
1 adet soğan
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı
krema
3 yemek kaşığı
parmesan
Tuz
Karabiber
1-2 yemek kaşığı
zeytinyağı
Cevizli Beyaz Sos
için Malzemeler
1 avuç ceviz içi
1 diş sarımsak
2-3 dal taze
kekik
2 su bardağı
krema
1-1,5 yemek
kaşığı toz parmesan
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Sunum için
Malzemeler
200 gr. makarna
hamuru
2 yemek kaşığı
toz parmesan
Makarna hamuru
tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Mantar dolgusu
için;
Soğan, sarımsak
ve mantarı küçük yemeklik doğrayın.
Bir tavaya
zeytinyağı koyun ve ısıtın. Yağ ısınınca soğanı ilave edin, pembeleşince
mantarları ekleyin. Mantarlar suyunu bırakıp çekince sarımsağı ekleyin ve bir
tur daha karıştırıp tuz, karabiber ekleyip tabağa alıp soğutun, harç soğuyunca
krema ve parmesanı ekleyip karıştırın.
Cevizli beyaz sos
için;
Yağsız bir tavaya
cevizleri alıp kavurun.
Sarımsakları ezin
ve cevizi kavurduğunuz tavaya zeytinyağı koyup sarımsakları çok kısa pişirin,
krema, kekik, parmesan, tuz ve karabiberi ekleyin, sosu biraz yoğunlaşıncaya
kadar çektirin ve kenara alın.
Sunum için;
Makarna
hamurunuzu iki parçaya ayırın ve iki hamuru da un serpilmiş tezgahta açın.
Hamur kağıt kadar ince olmayacak, biraz daha kalın olacak.
Makarna
hamurunuzun birisine aralıklarla mantarlı iç dolgudan toplar halinde
yerleştirin ve boş kalan yerlere su sürün. Diğer makarna hamurunu bu hamurun
üzerine oturtun. İster kare ister yuvarlak ravioli’ler çıkartın, elinizle
havasını alın ve çatalla kenarlarına iz verin.
Bir tencerede bol
su kaynatın ve su kaynadığında içerisine tuz ve makarnaları atın.
Makarnaları 7-8
dakika haşlayın ve süzün.
Haşladığınız
raviolilerinizi cevizli beyaz sosun içine atın ve 2-3 dakika daha ateşin
üzerine ısıtın. Üzerine toz parmesan serperek servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder