1 su bardağı
buğday
1 kase süzme
yoğurt
2 çorba kaşığı un
yarım limon
1 çorba kaşığı
tereyağı
nane
pul biber
tuz
su
HAZIRLANIŞI:
Buğdayları sıcak
suyla ıslıyoruz ve bekletiyoruz. Daha sonra buğdayı yıkayıp temiz suyla
tencereye koyuyoruz ve haşlıyoruz. Buğday suyunu tamamen çekince altını
kapatıyoruz. Terbiyesi için, yoğurdu, unu ve limon suyunu bir kasede
karıştırıyoruz. Soğuk su koyup çırpma teliyle karıştırarak kıvamını açıyoruz.
Daha sonra sıcak su koyuyoruz ve bir yandan da çırpma teliyle hızlıca
karıştırıyoruz. Terbiyeyi tencereye alıp kaynamaya bırakıyoruz. Sıcak su
ekleyerek çorba kıvamına getiriyoruz. Buğdayı ilave ediyoruz. Tuzunu atıyoruz
ve pişiriyoruz. Küçük bir tavaya tereyağı koyup eritiyoruz. İçine nane ve pul
biber atıyoruz. Çorba kıvamına gelip pişince servis kasesine döküyoruz.
Tereyağlı sosu üzerine gezdirerek servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder