7 Şubat 2015 Cumartesi

Terbiyeli Buğday Çorbası


1 su bardağı buğday
1 kase süzme yoğurt
2 çorba kaşığı un
yarım limon
1 çorba kaşığı tereyağı
nane
pul biber
tuz
su

HAZIRLANIŞI:

Buğdayları sıcak suyla ıslıyoruz ve bekletiyoruz. Daha sonra buğdayı yıkayıp temiz suyla tencereye koyuyoruz ve haşlıyoruz. Buğday suyunu tamamen çekince altını kapatıyoruz. Terbiyesi için, yoğurdu, unu ve limon suyunu bir kasede karıştırıyoruz. Soğuk su koyup çırpma teliyle karıştırarak kıvamını açıyoruz. Daha sonra sıcak su koyuyoruz ve bir yandan da çırpma teliyle hızlıca karıştırıyoruz. Terbiyeyi tencereye alıp kaynamaya bırakıyoruz. Sıcak su ekleyerek çorba kıvamına getiriyoruz. Buğdayı ilave ediyoruz. Tuzunu atıyoruz ve pişiriyoruz. Küçük bir tavaya tereyağı koyup eritiyoruz. İçine nane ve pul biber atıyoruz. Çorba kıvamına gelip pişince servis kasesine döküyoruz. Tereyağlı sosu üzerine gezdirerek servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder