Hamuru İçin
4 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 çay bardağı
sıvı yağı
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı
tuz
Un
Kıymalı Harcı
İçin
Yarım kg kıyma
1 su bardağı sıvı
yağı
2 yemek kaşığı
tereyağı
5 adet soğan
2 adet yeşilbiber
2 adet kırmızıbiber
5 adet bahçe domatesi
1 yemek kaşığı
domates salçası
1 yemek kaşığı
biber salçası
1 su bardağı sıcak
su
1 tatlı kaşığı
tuz
1 tatlı kaşığı pul
biber
Yapılışı
Hamuru için; bir kaba
yaş mayayı, sütü, suyu koyalım ve mayayı eritip, kabarmasını bekleyelim.
İçine sıvı yağı,
tuzu koyalım ve karıştıralım.
Unu az az ilave
edelim ve elimize yapışmayan bir hamur yoğuralım.
Hamuru 30 dakika
dinlendirelim.
Hamurdan limon
büyüklüğünde parçalar koparalım.
Merdane ile
servis tabağı ebatlarında açalım.
Açtığımız
hamurları sac fırında arkalı önlü pişirelim.
Kıymalı harcı
için; soğanları, biberleri ince ince doğrayalım.
Domatesleri küçük
küçük küp şeklinde doğrayalım.
Kıymayı suyunu
salıp çekene kadar kavuralım.
İçine sıvı yağı,
tereyağını, soğanları, biberleri, domatesleri ilave edelim ve iyice
karıştırarak kavuralım.
Sonra salçaları, pul
biberi, tuzu, sıcak suyu ilave edelim ve orta ateşte pişirelim.
Kızarttığımız
hamurların üzerine hazırladığımız kıymalı harçtan sürelim ve üst üste dizelim. Yanına
maydanoz ve soğan piyazla servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder