6 Şubat 2015 Cuma

Yağlama

Hamuru İçin

4 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağı
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
Un

Kıymalı Harcı İçin

Yarım kg kıyma
1 su bardağı sıvı yağı
2 yemek kaşığı tereyağı
5 adet soğan
2 adet yeşilbiber
2 adet kırmızıbiber
5 adet bahçe domatesi
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber


Yapılışı

Hamuru için; bir kaba yaş mayayı, sütü, suyu koyalım ve mayayı eritip, kabarmasını bekleyelim.
İçine sıvı yağı, tuzu koyalım ve karıştıralım.
Unu az az ilave edelim ve elimize yapışmayan bir hamur yoğuralım.
Hamuru 30 dakika dinlendirelim.
Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparalım.
Merdane ile servis tabağı ebatlarında açalım.
Açtığımız hamurları sac fırında arkalı önlü pişirelim.
Kıymalı harcı için; soğanları, biberleri ince ince doğrayalım.
Domatesleri küçük küçük küp şeklinde doğrayalım.
Kıymayı suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
İçine sıvı yağı, tereyağını, soğanları, biberleri, domatesleri ilave edelim ve iyice karıştırarak kavuralım.
Sonra salçaları, pul biberi, tuzu, sıcak suyu ilave edelim ve orta ateşte pişirelim.

Kızarttığımız hamurların üzerine hazırladığımız kıymalı harçtan sürelim ve üst üste dizelim. Yanına maydanoz ve soğan piyazla servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder