1 beyaz lahana
400 gr kıyma
2 su bardağı
pirinç
3 soğan
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
1 çorba kaşığı
domates salçası
1 çorba kaşığı
biber salçası
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Su
ÜZERİ İÇİN:
Tereyağı
Pul biber
HAZIRLANIŞI:
Bütün olan beyaz
lahananın yapraklarını ayırıyoruz ve sarma yapacağımız boyda parçalar
kesiyoruz. Kaynayan suya lahana yapraklarını atıp 5 dakika haşlıyoruz. Hemen
kevgirle alıyoruz ve soğuk suya koyuyoruz. Soğuk suyla şokladığımız yaprakları
bir tabağa diziyoruz. İç harcı için, soğanları yemeklik doğruyoruz. Maydanozu
ve dereotunu doğruyoruz. Doğradığımız malzemeleri karıştırma kabına alıyoruz.
Kıymayı ekliyoruz. Pirinci iyice yıkıyoruz ve süzüyoruz. Pirinci de karışıma
ekliyoruz. Salçaları koyuyoruz. Tuz, karabiber ve zeytinyağı döküp harcı iyice
yoğuruyoruz. Lahanaların bir kenarına iç harcı koyuyoruz ve sarıyoruz.
Sardığımız lahanaları derin olmayan bir tencereye diziyoruz. Üzerlerine
zeytinyağı ve tuz döküyoruz. Kenarından suyunu veriyoruz, üzerine bir servis
tabağı kapatıyoruz. Kapağını da kapatıyoruz ve kısık ateşte pişiriyoruz.
Servise hazır afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder