7 Şubat 2015 Cumartesi

Lahana Dolması


1 beyaz lahana
400 gr kıyma
2 su bardağı pirinç
3 soğan
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Su

ÜZERİ İÇİN: 
Tereyağı
Pul biber

HAZIRLANIŞI:

Bütün olan beyaz lahananın yapraklarını ayırıyoruz ve sarma yapacağımız boyda parçalar kesiyoruz. Kaynayan suya lahana yapraklarını atıp 5 dakika haşlıyoruz. Hemen kevgirle alıyoruz ve soğuk suya koyuyoruz. Soğuk suyla şokladığımız yaprakları bir tabağa diziyoruz. İç harcı için, soğanları yemeklik doğruyoruz. Maydanozu ve dereotunu doğruyoruz. Doğradığımız malzemeleri karıştırma kabına alıyoruz. Kıymayı ekliyoruz. Pirinci iyice yıkıyoruz ve süzüyoruz. Pirinci de karışıma ekliyoruz. Salçaları koyuyoruz. Tuz, karabiber ve zeytinyağı döküp harcı iyice yoğuruyoruz. Lahanaların bir kenarına iç harcı koyuyoruz ve sarıyoruz. Sardığımız lahanaları derin olmayan bir tencereye diziyoruz. Üzerlerine zeytinyağı ve tuz döküyoruz. Kenarından suyunu veriyoruz, üzerine bir servis tabağı kapatıyoruz. Kapağını da kapatıyoruz ve kısık ateşte pişiriyoruz. Servise hazır afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder