11 Şubat 2015 Çarşamba

Napoliten Sos


Malzemeleri

§  1 adet soğan

§  2 diş sarımsak

§  1 yemek kaşığı tereyağı

§  2 yemek kaşığı zeytinyağı

§  1 çorba kaşığı salça

§  5 adet domates

§  Yarım demet maydanoz

§  Bir fiske tuz

§  1 çay kaşığı kuru fesleğen

§  Karabiber

 

Yapılışı

Soğanı küp küp doğrayın. Sarımsağı ince kıyın. Tereyağı ve zeytinyağını tavada kızdırın soğan ve sarımsağı sote leyin. Sarımsak ve soğanlar sotelenince salçayı tavaya ekleyip karıştırın. Daha sonra kabuklarını soyup rendelediğiniz domatesleri,  ince kıyılmış maydanozu ve reyhanı ilave edin. Karabiberi ve tuzunu ayarlayıp düşük ateşte domatesler suyunu çekene kadar pişirin. Napoliten sosunuz artık servis için hazır, dilediğiniz yemeklerde rahatça kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder