Malzemeleri
§
1 adet soğan
§
2 diş sarımsak
§
1 yemek kaşığı
tereyağı
§
2 yemek kaşığı
zeytinyağı
§
1 çorba kaşığı salça
§
5 adet domates
§
Yarım demet maydanoz
§
Bir fiske tuz
§
1 çay kaşığı kuru
fesleğen
§
Karabiber
Yapılışı
Soğanı küp küp doğrayın. Sarımsağı
ince kıyın. Tereyağı ve zeytinyağını tavada kızdırın soğan ve sarımsağı sote
leyin. Sarımsak ve soğanlar sotelenince salçayı tavaya ekleyip karıştırın. Daha
sonra kabuklarını soyup rendelediğiniz domatesleri, ince kıyılmış maydanozu ve reyhanı ilave edin.
Karabiberi ve tuzunu ayarlayıp düşük ateşte domatesler suyunu çekene kadar
pişirin. Napoliten sosunuz artık servis için hazır, dilediğiniz yemeklerde
rahatça kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder