7 Şubat 2015 Cumartesi

Kefir


Malzemeler
1 yemek kaşığı kefir tanesi
1 adet büyük cam kavanoz
1 litre süt
 Süzgeç



Yapımı
Kefir tanelerini kavanozun içine koyalım.
Kavanozun içine oda sıcaklığında beklettiğimiz sütü ilave edelim.
Kavanozu 24 saat oda sıcaklığında bekletelim. (soğuk ise kavanozu bir örtü ile saralım)
Kefirimiz mayalandığında pütür pütür bir görünüm alacaktır.
Sonra süzgeç ile kefiri süzelim.
Kefirimiz servise hazır.

Kefiri hazırlarken kesinlikle metal malzemeler kullanılmamalıdır.
Kefiri mayalarken kavanozu doğrudan güneş ışığında tutmayalım.

Kefir sindirime yardımcı olur.
Kabızlık ve hazımsızlık çekenler için ideal bir içecektir.
Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Sindirim sisteminin temizlenmesine yardımcı olur.

Kemik sağlığını korumaya ve kemik erimesini önlemeye yardımcı olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder