Malzemeler
1 yemek kaşığı
kefir tanesi
1 adet büyük cam
kavanoz
1 litre süt
Süzgeç
Yapımı
Kefir tanelerini kavanozun
içine koyalım.
Kavanozun içine
oda sıcaklığında beklettiğimiz sütü ilave edelim.
Kavanozu 24 saat
oda sıcaklığında bekletelim. (soğuk ise kavanozu bir örtü ile saralım)
Kefirimiz
mayalandığında pütür pütür bir görünüm alacaktır.
Sonra süzgeç ile
kefiri süzelim.
Kefirimiz servise
hazır.
Kefiri
hazırlarken kesinlikle metal malzemeler kullanılmamalıdır.
Kefiri mayalarken
kavanozu doğrudan güneş ışığında tutmayalım.
Kefir sindirime
yardımcı olur.
Kabızlık ve
hazımsızlık çekenler için ideal bir içecektir.
Bağışıklık
sistemini güçlendirir.
Sindirim
sisteminin temizlenmesine yardımcı olur.
Kemik sağlığını
korumaya ve kemik erimesini önlemeye yardımcı olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder