Elma: C ve E vitamini, folik asit, pektin ve flovonoid
içerir. Bağırsak sisteminin korunmasında faydalı ve posadan zengindir.
Kolesterol düşürücü etkisi vardır. Kan şekerini kontrol altında tutar ve vücut
direncini artırır. Kas ve eklem ağrılarının azalmasına yardımcı olur.
Kabak: K ve C vitamini içerir. Kanın pıhtılaşmasını
düzenler. Kemik gelişimini sağlar. Böbrek fonksiyonlarında faydalıdır.
Armut: Fosfor, kalsiyum ve potasyumdan zengindir. Kalp
kaslarının düzenli çalışmasına fayda sağlar. Tansiyon ayarlamasında etkilidir.
Posadan zenginliği nedeniyle bağırsakları çalıştırır.
Dut: Kalsiyum, C ve B vitamini ile bol lif içerir. İdrar
söktürücü ve bağırsak çalıştırıcıdır.
Kiraz: Kalsiyum, fosfor ve C vitamini içerir. Diş çürümesini
önlemede faydalıdır. İdrar söktürücüdür. Vücudun su dengesini sağlar.
Erik: A ve C vitamini ile kalsiyumdan zengindir. Bağırsak
çalıştırıcı ve direnç artırıcıdır.
Yeni dünya Malta eriği: A vitamini deposudur. Görmeye ve
büyümeye faydalıdır.
İncir: Bol posa, kasiyum, fosfor ve magnezyum içerir.
Sindirime yardımcıdır. Kemik ve diş sağlığına etkilidir.
Üzüm: Potasyum ve C vitamini deposudur. Sindirim sistemi
üzerinde faydalıdır. Vücudun savunma mekanizmasını güçlendirir.
Hindiba: Potasyum, folik asit, C, A ve E vitamini içerir.
Demir içeriğiyle kansızlığa iyi gelir. Yüksek lif içeriğiyle bağırsakları
çalıştırır. Toksin atıcı ve idrar sökücüdür. İştah açıcı özelliği vardır.
Ananas: Potasyum, fosfor, demir, A ve C vitamini içerir.
Toksin atıcıdır. Bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar. Cilt sağlığında
etkindir. Zindeliği artırır.
Havuç: A, B, D ve E vitamini kaynağıdır. Cilt ve kemik
sağlığında, hücre yenilenmesinde faydalıdır. Saç dökülmesini azaltır ve saçı
canlandırır.
Salatalık: A, B ve C vitamini ile fosfor ve selenyum
deposudur. Güçlü bir antioksidandır. Cildi nemlendirir. İdrar yolları
enfeksiyonlarında faydalıdır. Bol miktarda posa içermesinden dolayı barsak
çalıştırıcıdır. Sakinleştirici etkisi vardır ve toksin atıcıdır.
Şalgam: C vitamini, potasyum ve magnezyum içerir. Yüksek
tansiyona iyi gelir. Lif içeriğiyle bağırsak çalıştırıcıdır. Antioksidan
özelliği ile kansere karşı koruyucu etkileri vardır.
Soya: A vitamini, folik asit, doymamış yağ asitleri, demir
ve yüksek oranda lif içerir. Kalp sağlığını korur. Tansiyona iyi gelir.
Bağırsak çalıştırıcıdır. Antioksidan özelliği ile kansere karşı koruyucudur.
Kemikleri güçlendirir.
Kuşburnu: A, C, D ve E vitamini yönünden zengindir.
Antioksidandır. İdrar yolları enfeksiyonlarında etkilidir. Bağırsak çalıştırır.
Enfeksiyonlara karşı vücudu korur. Güçsüzlük ve halsizliğe iyi gelir.
Brokoli: A, C, E, B1 ve B2 vitamini ve bol miktarda posa
içerir. Kalp hastalıklarına karşı korucudur. Prostat ve kolon kanseri riskini
azaltır. Demir ve folik asitten zengindir. Kansızlığa faydalıdır.
Marul: A, B ve E vitamini içerir. Sinir sisteminde
faydalıdır. Büyüme ve gelişmede, cilt ve saç sağlığında olumlu etkileri vardır.
Soğan: A, B ve C vitamini ile fosfor ve kükürtten zengindir.
Doğal antibiyotiktir. Bronş açıcı, bağırsak çalıştırıcıdır. Dayanıklılığı
arttırır. Kemik ve diş sağlığında faydalıdır.
Sarımsak: A, B, C ve E vitamini ile sakaroz içerir.
Yaşlanmayı geciktirir. Kireçlenmede faydalıdır. Yüksek tansiyonu ayarlar. Doğal
antibiyotiktir. Ödem sökücüdür. Damar gelişiminde faydalıdır.
Kereviz: A ve E vitamini ile folik asit ve potasyum içerir.
İdrar söktürücüdür. Sindirimi kolaylaştırır. Sinir sisteminde yatıştırıcı
etkisi vardır.
Karpuz: A ve C vitamini ile fosfor ve potasyum içerir. Böbrekteki
kum ve taşların atılmasında faydalıdır. Toksin atıcıdır. Sıvı ihtiyacının
karşılanmasına da katkısı vardır.
Kavun: A vitamini, potasyum ve folik asitten zengindir.
Damar tıkanıklığında, bağırsakların çalışmasında etkilidir. Göz sağlına fayda
sağlar.
Brüksel lahanası: C ve B vitamini ile kalsiyum ve demirden
zengindir. Kalp sağlığına ve kansızlığa iyi gelir. Kas gelişiminde faydalıdır.
Bağışıklık sistemini güçlendirir. Yüksek tansiyonu düşürmede fayda sağlar.
Lahana: Folik asit, A, B ve E vitamini yönünden zengindir.
Güçlü antioksidandır. Mide rahatsızlıklarında ve hazımsızlık gidermede
faydalıdır. Toksin atıcıdır.
Pazı: A ve C vitamini ile folik asitten zengindir. Beden
güçlendiricidir. Demirden zengin olması sebebiyle kansızlığa iyi gelir. Bol posa
içerir. Bağırsak rahatsızlıklarında faydalıdır.
Karnabahar: Potasyumdan zengindir. C vitamini içerir. Kalp
hastalıklarında ve tansiyon düşürmede faydalıdır.
Yer elması: İnsülin ve glikoz içerir. Emziren annelerde süt
artırıcı etki yapar. Böbreklerin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Cilde
faydalıdır.
Pırasa: Demir, kalsiyum ve potasyum içerir. İdrar sökücüdür.
Bronş açıcıdır. Sindirimi kolaylaştırır.
Patates: C ve B vitamini ile fosfor ve potasyumdan
zengindir. Hazımsızlığı giderir. Mide rahatsızlıklarında faydalıdır. Kalp
üzerinde olumlu etkileri vardır. Nişasta içeriğinden dolayı kan şekerinin hızla
yükselmesine sebep olabilir.
Enginar: Bol posa içerir. Kalsiyum, potasyum, magnezyum, A
ve C vitamini içerir. Karaciğer ve safra kesesi sağlığını korur. Sindirimi
kolaylaştırır. Böbreklerin çalışmasını düzenler. Toksin atıcıdır.
Taze fasulye: Folik asit, potasyum, A ve C vitamininden
zengindir. Kötü kolesterolün düşmesinde yardımcıdır. Antioksidan özelliği
vardır.
Avakado: Potasyum, magnezyum, A ve E vitamini içerir. Lif
oranı yüksektir. Kabızlığa iyi gelir. Kalın bağırsak ve hemoroit için
faydalıdır. Yüksek tansiyonu düşürücü etkisi vardır.
Bamya: A, B ve C vitamini içerir. Sindirime yardımcıdır.
Börülce: Kalsiyum, posa, potasyum ve A vitamini içerir.
Kolesterolün ve tansiyonun düşmesinde faydalıdır. Kabızlığa iyi gelir.
Ayva: A, B ve C vitamini içerir. Mideyi rahatlatır. İshale
karşı korucudur. Cilde faydalıdır.
Bakla: A ve C vitamini içerir. Lif yönünden zengindir.
Kabızlığa iyi gelir. Kolesterole ve kansere karşı koruyucudur.
Ispanak: B ve C vitamini ile magnezyum ve çinkodan
zengindir. Cilt sağlığına, sinir sistemine, sindirime, göz sağlığına, büyümeye
ve gelişmeye faydalıdır.
Mısır: Protein, A, B ve C vitamini yönünden zengindir. Damar
sertliğine ve kolesterole faydalıdır. İdrar söktürücüdür. Böbreklerin düzenli
çalışmasında fayda sağlar.
Muz: B6 vitamini ve potasyumdan zengindir. Hücre
yenilenmesinde ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinde faydalıdır. Elektrolit
dengesini sağlar.
Kayısı: A, B ve C vitamini içerir. Cilt, göz ve bağışıklık
sistemine fayda sağlar. Kemik gelişimini arttırır. Kansızlığa iyi gelir. Kas ve
sinir sistemini güçlendirir.
Vişne: A vitamini ve potasyumdan zengindir. İdrar
söktürücüdür. Karaciğer ve mide üzerinde olumlu etkileri vardır.
Şeftali: C vitamini, potasyum ve posadan zengindir. Hazmı
kolaylaştırır. Sinir sistemine faydası vardır. Vücudun savunma sistemini
güçlendirir.
Ahududu: Folik asit, C, E ve A vitamini içerir. İştah açıcı
ve idrar sökücüdür. Diş sağlığına iyi gelir. İshali önler ve ateş düşürücüdür.
Domates: Folik asit, magnezyum, potasyum, B ve A vitamini
içerir. Hücre yenilenmesinde, bağışıklığın artmasında, kemik ve kas gelişiminde
etkilidir.
Patlıcan: B1, B2, C ve A vitamini içerir. Sinir sistemine
iyi gelir. Cilt sağlığına ve bağışıklık sistemine faydalıdır.
Trabzon hurması: A ve C vitamini ile potasyumdan zengindir.
İshal koruyucudur. Göz ve cilt sağlığına olumlu etkileri vardır.
Portakal: C vitamini ve flovanoid denilen antioksidan deposudur.
Kansızlığa iyi gelir. Kalp ve atardamarları korur. Kolesterol düşürücüdür.
Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Nar: C vitamini, demir ve potasyum deposudur. Çok güçlü
antioksidandır. Kansere karşı koruyucudur.
Mandalina: C ve A vitamini ile potasyum yönünden zengindir.
Hastalıklara karşı vücudun direncini arttırır. Yüksek tansiyonu düşürmeye
yardımcı olur. Damar sertliğine faydası vardır. Güçlü bir antioksidandır.
Greyfurt: Folik asit, potasyum ve C vitamini kaynağıdır.
Hücre yenilenmesinde ve büyümesinde etkilidir. Güçlü antioksidandır. Bağışıklık
sistemini kuvvetlendirir. Damar sertliğine faydası vardır.
Kivi: C vitamini deposudur. Yaşlanmayı geciktirir. Güçlü
antioksidandır. Alerjiye karşı bağışıklığı arttırır.
Çilek: A, C ve E vitamini ile folik asitten zengindir. Kas
ve eklem ağrılarında faydalıdır. Cilde iyi gelir. İdrar sökücüdür.
Yeşil biber: C vitamini yönünden çok zengindir. Güçlü bir
antioksidandır.
Limon: Yüksek oranda C vitamini içerir. İskorbüt hastalığına
iyi gelir. Güçlü antioksidandır. İdrar sökücüdür. İdrar yolları iltihabında
faydalıdır.
Maydanoz: Çok yüksek oranda C vitamini içerir. Ayrıca folik
asit, A ve E vitamini yönünden zengindir. Büyüme, kemik ve diş sağlığı
gelişiminde etkindir.
Mango: A ve C vitamini yönünden hayli zengindir. Göz ve cilt
sağlığına iyi gelir. Antioksidan özelliği ile kansere karı koruyucudur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder