7 Şubat 2015 Cumartesi

Portekiz Usulü Uskumru


6 uskumru balığı
1 yemek kaşığı tereyağı 
1 çay kaşığı tuz 
1 çay kaşığı karabiber 
Yarım çay bardağı zeytinyağı 
2 orta boy soğan 
2 çorba kaşığı un 
2 su bardağı balık suyu 
1 çorba kaşığı hardal 
Baharat torbası: 
4 sap maydanoz 
1 çay kaşığı kekik 
1 defneyaprağı 

Önce, fırınımızı 180°C sıcaklığa getirelim. 
Bir yemek kaşığı tere yağla bir tepsiyi yağlayalım. 
Balıkları soğuk suda yıkayıp peçeteyle kurulayalım. Üstlerine tuz ve biberi serperek, yağladığınız tepsiye dizip, bir kenara bırakalım. 

Orta boy bir tencerede zeytinyağı orta ateşte kızdıralım. Yağ kızınca soğanları(ince doğranmış) ekleyip 5 dakika kavuralım. Tencereyi ateşten alıp, unu kaşıkla ekleyerek, bir bulamaç elde edelim. Yavaş yavaş balık suyunu katıp, sürekli karıştırarak topaklanma olmasını önleyelim. Tencereyi yeniden orta ateşte ısıtalım sosu sürekli karıştırarak 3 dakika pişirelim. Tencereyi ateşten alıp, baharat torbası ve hardalı ekledikten sonra sosu tepsideki balıkların üstüne dökelim. Tepsiyi fırına sürüp 25 dakika çatalla bakıldığında balık kolayca lime lime ayrılana kadar pişiriniz. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder