6 uskumru balığı
1 yemek kaşığı
tereyağı
1 çay kaşığı
tuz
1 çay kaşığı
karabiber
Yarım çay
bardağı zeytinyağı
2 orta
boy soğan
2 çorba kaşığı
un
2 su bardağı
balık suyu
1 çorba kaşığı
hardal
Baharat
torbası:
4 sap
maydanoz
1 çay kaşığı
kekik
1
defneyaprağı
Önce, fırınımızı
180°C sıcaklığa getirelim.
Bir yemek kaşığı
tere yağla bir tepsiyi yağlayalım.
Balıkları soğuk
suda yıkayıp peçeteyle kurulayalım. Üstlerine tuz ve biberi serperek,
yağladığınız tepsiye dizip, bir kenara bırakalım.
Orta boy bir
tencerede zeytinyağı orta ateşte kızdıralım. Yağ
kızınca soğanları(ince doğranmış) ekleyip 5 dakika kavuralım. Tencereyi
ateşten alıp, unu kaşıkla ekleyerek, bir bulamaç elde edelim. Yavaş yavaş balık
suyunu katıp, sürekli karıştırarak topaklanma olmasını önleyelim. Tencereyi
yeniden orta ateşte ısıtalım sosu sürekli karıştırarak 3 dakika pişirelim.
Tencereyi ateşten alıp, baharat torbası ve hardalı ekledikten sonra sosu
tepsideki balıkların üstüne dökelim. Tepsiyi fırına sürüp 25 dakika çatalla
bakıldığında balık kolayca lime lime ayrılana kadar pişiriniz. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder