4 Şubat 2015 Çarşamba

Kuzu Kaburga


 
Malzemeler:

 
8-9 kalemlik kuzu kaburga

1 adet iri kuru soğan

2 su bardağı pirinç

5 su bardağı et suyu

1 çay kaşığı tarçın

1 çay kaşığı yenibahar

1 çay kaşığı karabiber

  Tuz

1 fincan kabuksuz badem

6 yemek kaşığı tereyağı

 

Et marinesi:

2 arpacık soğan

1 çay kaşığı kimyon

2 tutam tuz ve karabiber

3 yemek kaşığı yoğurt

2 yemek kaşığı zeytinyağı

 

Et marinesi soğan, kimyon, tuz, karabiber, yoğurt ve zeytinyağını mikserle iyice çırpın. Kaburga kemiği ile et arasına, etin kenarlarını kemikten ayırmadan bir bıçak ile derin bir cep açın.

Et marinası ile etin tamamını iyice sıvayın. Buzdolabına beklemeye alın,

 

iç malzemesi için

1 adet irice soğanı ince küçük küp doğrayın, 3 yemek kaşığı tereyağında ölene kadar kadar çevirin.

Bademleri soğana ekleyip birlikte kavurun.

Baharatlarını ekleyin, 4 dakika kavurun. sonra pirinci ilave ederek kavurmaya devam edin. Sıcak et suyunu ekleyin sonra kısık ateşte 15 dakika pişirin.

İç malzemesinin bir kısmını etin içini dolduracak kadarını ayırın. Kalanı piştikten sonra demlenmesi için 20 dakika kapağı kapalı olarak bekletin.

Eti buzdolabından alın, cebin içini tuzlayın ve pilavla doldurun. Aşırı doldurmayın ama boşlukta bırakmayın ve sıkıştırmayın. Etin açık kenarını bir iğne ve fırın ipi kullanarak dikin.

 

Orta ateşte, 3 kaşık tereyağını derin bir tencerede eritin, eriyince kaburganın tüm yüzeyini tereyağında biraz renk alana kadar sote leyin.

Bu işlem bince tencerenin dibine 2 bardak et suyu ekleyip, kapağını kapatın 1 saat bir tarafını 1 saat diğer tarafını çevirerek pişirin.

Et liğme liğme dağılacak kıvama geldiğinde servise hazır.

Servis ederken dikiş iplerini alın ve iç pilavın üzerinde sunum yapa bilirsiniz.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder