Malzemeler:
1 adet iri kuru
soğan
2 su bardağı
pirinç
5 su bardağı et
suyu
1 çay kaşığı
tarçın
1 çay kaşığı
yenibahar
1 çay kaşığı
karabiber
Tuz
1 fincan kabuksuz
badem
6 yemek kaşığı tereyağı
Et marinesi:
2 arpacık soğan
1 çay kaşığı
kimyon
2 tutam tuz ve
karabiber
3 yemek kaşığı
yoğurt
2 yemek kaşığı
zeytinyağı
Et marinesi
soğan, kimyon, tuz, karabiber, yoğurt ve zeytinyağını mikserle iyice çırpın.
Kaburga kemiği ile et arasına, etin kenarlarını kemikten ayırmadan bir bıçak
ile derin bir cep açın.
Et marinası ile
etin tamamını iyice sıvayın. Buzdolabına beklemeye alın,
iç malzemesi için
1 adet irice
soğanı ince küçük küp doğrayın, 3 yemek kaşığı tereyağında ölene kadar kadar
çevirin.
Bademleri soğana
ekleyip birlikte kavurun.
Baharatlarını ekleyin,
4 dakika kavurun. sonra pirinci ilave ederek kavurmaya devam edin. Sıcak et
suyunu ekleyin sonra kısık ateşte 15 dakika pişirin.
İç malzemesinin
bir kısmını etin içini dolduracak kadarını ayırın. Kalanı piştikten sonra
demlenmesi için 20 dakika kapağı kapalı olarak bekletin.
Eti buzdolabından
alın, cebin içini tuzlayın ve pilavla doldurun. Aşırı doldurmayın ama boşlukta
bırakmayın ve sıkıştırmayın. Etin açık kenarını bir iğne ve fırın ipi
kullanarak dikin.
Orta ateşte, 3
kaşık tereyağını derin bir tencerede eritin, eriyince kaburganın tüm yüzeyini
tereyağında biraz renk alana kadar sote leyin.
Bu işlem bince tencerenin
dibine 2 bardak et suyu ekleyip, kapağını kapatın 1 saat bir tarafını 1 saat
diğer tarafını çevirerek pişirin.
Et liğme liğme
dağılacak kıvama geldiğinde servise hazır.
Servis ederken
dikiş iplerini alın ve iç pilavın üzerinde sunum yapa bilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder