4 Şubat 2015 Çarşamba

Çikolata Soslu Kakaolu Kek


 
Malzemeler

3 adet yumurta,

1,5 su bardağı esmer toz şeker,

1 su ml litre süt,

Yarım su bardağı ayçiçek yağı,

2,5 su bardağı un,

1 paket vanilya,

1 paket kabartma tozu,

yarım çay bardağı

 

Üzeri İçin:

1 paket

Çekilmiş ceviz

 

Çikolata Soslu Kakaolu Kek Yapılışı

Bir kaseye yumurtaları ve esmer toz şekeri koyup blendırla iyice karıştıralım.

Üzerine süt ve sıvı yağ, vanilya, kakao, kabartma tozu ve unu ilave edip blendırla karıştırmaya devam edelim.

Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş kek kalıbına kek hamurunu dökelim ve eşit şekilde dağıtalım.

Önceden ısıtılmış 175° fırında yaklaşık yarım saat pişirelim.

Çikolatayı bir kaseye koyalım sıcak su üzerine yerleştirelim ve çikolatayı eritelim.

Soğuyan kekin üzerine çikolatayı dökerek kekin üzerini çikolata kaplayalım .

Kekimizin üzerine ceviz serpip servis yapalım.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder