Malzemeler
3 adet yumurta,
1,5 su bardağı esmer
toz şeker,
1 su ml litre
süt,
Yarım su bardağı
ayçiçek yağı,
2,5 su bardağı
un,
1 paket vanilya,
1 paket kabartma
tozu,
yarım çay bardağı
Üzeri İçin:
1 paket
Çekilmiş ceviz
Çikolata Soslu
Kakaolu Kek Yapılışı
Bir kaseye
yumurtaları ve esmer toz şekeri koyup blendırla iyice karıştıralım.
Üzerine süt ve
sıvı yağ, vanilya, kakao, kabartma tozu ve unu ilave edip blendırla
karıştırmaya devam edelim.
Yağlanmış veya
yağlı kağıt serilmiş kek kalıbına kek hamurunu dökelim ve eşit şekilde
dağıtalım.
Önceden ısıtılmış
175° fırında yaklaşık yarım saat pişirelim.
Çikolatayı bir
kaseye koyalım sıcak su üzerine yerleştirelim ve çikolatayı eritelim.
Soğuyan kekin
üzerine çikolatayı dökerek kekin üzerini çikolata kaplayalım .
Kekimizin üzerine
ceviz serpip servis yapalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder