4 Şubat 2015 Çarşamba

Somon Köfte


Malzemeler
 
5 Dilim tost Ekmek
1 Adet Soğan
Yarım kilo Somon Balığı
4 Diş Sarımsak
1 Çay Kaşığı Yenibahar
1 Çay Kaşığı Karabiber
Yarım Demet Maydanoz
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Yapılışı
Somon balıklarının kılçıklarını ve derisini tamamen çıkartalım balıkları karıştırıcıya alıp öğütün.
Öğüttüğünüz balıkları diğer malzemelerle birlikte harmanlayabileceğiniz derin bir kaba alın.                Maydanozları ince kıyarak kaba alın.
Baharatları ve tuzu da ekleyin. Soğanı rendeleyin sarımsakları ezerek harca ekleyin.
Ekmekleri ufalayın ya da karıştırıcı ile öğütün ve kaba ekleyin.
Bütün malzemeleri karışana kadar yoğurun.
Eğer çok yumuşak bir harç olursa biraz daha ekmek ekleyebilirsiniz.
Köfteleri hazırlarken elinize bulaşmaması için arada ıslatarak hamburger köftesi büyüklüğünde köfteler yaparak ızgara döküm tavada 5 şer dakika iki yüzünde pişirin servise hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder