Tuzda Balık
Malzemeleri
1 adet levrek 1,250
kg civarında
Yağlı kâğıt
2 kg tuz
1 su bardağı su
4 adet yumurta
akı
1 adet defneyaprağı
1 adet limon
1 dal biberiye
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
1 dal taze kekik
2 kg tuz, 4
yumurta akı ve suyu bir karıştırma kabında harç kıvamına gelecek şekilde
karıştıralım.
Fırın tepsisine
yağlı kâğıdı yerleştirelim ve balığın altına zemin olması için tuzlu harcın yarısını
tepsiye serelim.
Balığın içini
biberiye, sarımsak, kekik, soğan, defneyaprağı ve limon dilimi ile doldurun ve
tepsiye alalım.
Balığın içine tuz
kaçmayacak şekilde üzerini tuzlu harç ile örtelim.
180 derecede
ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirelim.
Tuzu bir bıçak
ile dikkatlice kenarından kırın, derisini kaldırıp balığı servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder