6 Şubat 2015 Cuma

Tuzda Balık


Tuzda Balık Malzemeleri
1 adet levrek 1,250 kg civarında
Yağlı kâğıt
2 kg tuz
1 su bardağı su
4 adet yumurta akı
1 adet defneyaprağı
1 adet limon
1 dal biberiye
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
1 dal taze kekik
2 kg tuz, 4 yumurta akı ve suyu bir karıştırma kabında harç kıvamına gelecek şekilde karıştıralım.
Fırın tepsisine yağlı kâğıdı yerleştirelim ve balığın altına zemin olması için tuzlu harcın yarısını tepsiye serelim.
Balığın içini biberiye, sarımsak, kekik, soğan, defneyaprağı ve limon dilimi ile doldurun ve tepsiye alalım.
Balığın içine tuz kaçmayacak şekilde üzerini tuzlu harç ile örtelim.
180 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirelim.
Tuzu bir bıçak ile dikkatlice kenarından kırın, derisini kaldırıp balığı servis edin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder