4 Şubat 2015 Çarşamba

Pirinç Yufkası


 
Malzemeler:
5-6 adet pirinç yufkası
1 dilim biftek
1 adet havuç
1 adet pırasa
1 adet kabak
Susam ve soya sosu
Susam yağı
Tuz
Karabiber
Yufkaları ıslatmak için sıcak su
Yapılışı:
Havuç, pırasa ve kabağı olabildiğince ince doğrayın julyen olarak
Ve ayrı ayrı 1’er dakika kadar soteleyin ve tabağa alın.
Eti önlü arkalı yağlayıp tuz ve karabiber ile yağsız döküm tavada önlü arkalı damak tadınıza göre pişirin.
Pişen eti de kıyabildiğiniz kadar ince doğrayınjulyen olarak
Pirinç yufkasını elinizin yakmayacak sıcaklıktaki suya batırıp ıslanınca çıkarın.
Yumuşayan yufkayı düz bir yüzeye açın. Ortasına havuç, pırasa, et ve kabak koyarak sarın.
Tüm rulolar bitince soya sosu ve susamı ayrı küçük kaplara koyup servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder