11 Şubat 2015 Çarşamba

Tortellini


Malzemeler

Hamur için;

  • 100 gram un
  • 100 gram irmik unu
  • 2 yumurta
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 2 çorba kaşığı zeytin yağ

 

Ricotta için;

  • Yarım litre tam yağlı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 çorba kaşığı beyaz sirke ya da elma sirkesi
  • 10 adet ıspanak yaprağı

 

Kremalı Mantar Sos için;

  • 1 kutu krema (200 ml)
  • Yarım kilo istiritye mantarı
  • 5 dal taze yeşil soğan
  • 3-4 yaprak taze  reyhan
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı

 

Yapılışı:

  • Öncelikle ricotta için yarım litre sütü kaynatın, kaynadıktan sonra tuzu ve 3 çorba kaşığı sirkeyi ilave edip sütün kesilmesi için 10 dakika bekletin.
  • Kesilen sütü bir süzgecin içine yaydığınız mutfak için kullandığınız tülbent bezinden süzün. Suyunun tamamen akması için 15 dakika bekletin.
  • Ispanakları kaynayan suda 5 dakika haşlayıp buzlu suya aktarın 2 dakika tutup suyunun süzülmesi için süzgeçte bekletin
  • Makarna hamuru için unu, irmik ununu ve tuzu bir kabın içinde karıştırıp ortasını havuz gibi açın ve yumurtaları kırıp yavaşça undan alarak hamuru yoğurmaya başlayın.
  • Un ve yumurta karışınca 2 kaşık zeytinyağını ilave edip özlü bir hamur olana kadar yoğurun.
  • Yoğrulan hamuru 1 saat dinlendirin.
  • Süzülen peynirin içine karıştırıcı ile püre haline getirdiğiniz ıspanağı koyup karıştırın.
  • Hamuru iki bezeye ayırın ve unlu zeminde kâğıt inceliğinde açın.
  • Yuvarlak bir kalıp ile ya da çay bardağı ile hamuru kesin.
  • Ortalarına peynirden koyup, yarım ay şeklinde ikiye katlayıp her iki ucu arkaya çevirerek hamurun uçlarını birleştirin.
  • Katladığınız hamurları az unlanmış bir tepsiye sıralayın.
  • Büyükçe bir tencereye 5 litre su ve 1 tatlı kaşığı tuz koyup kaynatın.
  • Kaynayan suya hamurlarınızı atıp su tekrar kaynayana kadar ara ara karıştırın. Taze bir hamur olduğu için 5-6 dakika içinde pişecektir ancak yine de kontrollü olarak pişirmekte fayda var.
  • Makarnalar haşlanırken geniş tabanlı bir tavaya yağı koyup,  önce mantarları 3 dakika soteleyin ardından soğanları ve reyhan ilave edip 2-3 dakika daha soteleyip 1 kutu kremayı mantarların üzerine dökün karabiber ve tuz ilavesi yapın  ve kısık ateşte krema kaynayana kadar bekleyin 2-3 dakika pişirip ocaktan alın.
  • Servis tabağına mantardan koyun üzerine de pişen makarnalarınızı bir süzgeç kepçe ile suyunu süzdürüp mantarların üzerine koyun ya da tüm malzemeyi birlikte nazikçe karıştırabilirsiniz de.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder