Malzemeler
Hamur
için;
- 100 gram un
- 100 gram irmik unu
- 2 yumurta
- Yarım çay kaşığı tuz
- 2 çorba kaşığı zeytin yağ
Ricotta
için;
- Yarım litre tam yağlı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 çorba kaşığı beyaz sirke ya da elma sirkesi
- 10 adet ıspanak yaprağı
Kremalı
Mantar Sos için;
- 1 kutu krema (200 ml)
- Yarım kilo istiritye mantarı
- 5 dal taze yeşil soğan
- 3-4 yaprak taze reyhan
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
- Öncelikle ricotta için yarım litre sütü kaynatın, kaynadıktan sonra
tuzu ve 3 çorba kaşığı sirkeyi ilave edip sütün kesilmesi için 10 dakika
bekletin.
- Kesilen sütü bir süzgecin içine yaydığınız mutfak için kullandığınız
tülbent bezinden süzün. Suyunun tamamen akması için 15 dakika bekletin.
- Ispanakları kaynayan suda 5 dakika haşlayıp buzlu suya aktarın 2
dakika tutup suyunun süzülmesi için süzgeçte bekletin
- Makarna hamuru için unu, irmik ununu ve tuzu bir kabın içinde
karıştırıp ortasını havuz gibi açın ve yumurtaları kırıp yavaşça undan
alarak hamuru yoğurmaya başlayın.
- Un ve yumurta karışınca 2 kaşık zeytinyağını ilave edip özlü bir hamur
olana kadar yoğurun.
- Yoğrulan hamuru 1 saat dinlendirin.
- Süzülen peynirin içine karıştırıcı ile püre haline getirdiğiniz
ıspanağı koyup karıştırın.
- Hamuru iki bezeye ayırın ve unlu zeminde kâğıt inceliğinde açın.
- Yuvarlak bir kalıp ile ya da çay bardağı ile hamuru kesin.
- Ortalarına peynirden koyup, yarım ay şeklinde ikiye katlayıp her iki
ucu arkaya çevirerek hamurun uçlarını birleştirin.
- Katladığınız hamurları az unlanmış bir tepsiye sıralayın.
- Büyükçe bir tencereye 5 litre su ve 1 tatlı kaşığı tuz koyup kaynatın.
- Kaynayan suya hamurlarınızı atıp su tekrar kaynayana kadar ara ara
karıştırın. Taze bir hamur olduğu için 5-6 dakika içinde pişecektir ancak
yine de kontrollü olarak pişirmekte fayda var.
- Makarnalar haşlanırken geniş tabanlı bir tavaya yağı koyup, önce mantarları 3 dakika soteleyin ardından
soğanları ve reyhan ilave edip 2-3 dakika daha soteleyip 1 kutu kremayı
mantarların üzerine dökün karabiber ve tuz ilavesi yapın ve kısık
ateşte krema kaynayana kadar bekleyin 2-3 dakika pişirip ocaktan alın.
- Servis tabağına mantardan koyun üzerine de pişen makarnalarınızı bir
süzgeç kepçe ile suyunu süzdürüp mantarların üzerine koyun ya da tüm
malzemeyi birlikte nazikçe karıştırabilirsiniz de.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder