Malzemeler
1 adet kuzu
gömleği(iç yağı)
1.5 su bardağı
pirinç
1.5 su bardağı su
250 gr kuzu
kuşbaşı
1 adet orta boy soğan
20 gr kuş üzümü
Yarım çay kaşığı
zerdeçal ve yenibahar, karabiber, kimyon
1 miktar maydanoz
Yumurta sarısı ve
yoğurt karışımı
Gömlek sarması
Pilavı
hazırlayalım. Bunun için pirinci yıkayıp 20 dakika ıslak bekletin.
Bir tencereye az
zeytinyağı koyun, küçük küp doğranmış soğanı ekleyin ve kavurun.
250 gr kuzu
kuşbaşını soğana ekleyin Ağzını kapatın, et suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Pirinci ilave
edip bir miktar daha kavurun. Baharatlarını atıp karıştırın. Sevdiğiniz kadar
maydanoz doğrayın, tuzunu atın. Suyunu ilave edip, çekene kadar pişirin.
1 saat önce ılık
suda ıslatın yumuşasın.
Kuzu gömleğinden
15 cm çapında parçalar kesin. Bir kâsenin içine gömlek parçasını serin.
İçerisine
pilavdan yeteri kadar koyun ve dışarı sarkan kısımları pilavın üzerine doğru
kaptın.
Gömlek sarmalarını
bir tepsiye ters çevirerek yerleştirin.
Üzerlerine
yumurta ve yoğurt karışımını sürüp 230 derecelik fırında kızarana kadar
pişirin.
Sıcakken servis
edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder