4 Şubat 2015 Çarşamba

Kuzu Gömleği Sarması


Malzemeler

 

1 adet kuzu gömleği(iç yağı)

1.5 su bardağı pirinç

1.5 su bardağı su

250 gr kuzu kuşbaşı

1 adet orta boy soğan

20 gr kuş üzümü

Yarım çay kaşığı zerdeçal ve yenibahar, karabiber, kimyon

1 miktar maydanoz

Yumurta sarısı ve yoğurt karışımı

 

Gömlek sarması

Pilavı hazırlayalım. Bunun için pirinci yıkayıp 20 dakika ıslak bekletin.

Bir tencereye az zeytinyağı koyun, küçük küp doğranmış soğanı ekleyin ve kavurun.

250 gr kuzu kuşbaşını soğana ekleyin Ağzını kapatın, et suyunu salıp çekene kadar pişirin.

Pirinci ilave edip bir miktar daha kavurun. Baharatlarını atıp karıştırın. Sevdiğiniz kadar maydanoz doğrayın, tuzunu atın. Suyunu ilave edip, çekene kadar pişirin.

1 saat önce ılık suda ıslatın yumuşasın.

Kuzu gömleğinden 15 cm çapında parçalar kesin. Bir kâsenin içine gömlek parçasını serin.

İçerisine pilavdan yeteri kadar koyun ve dışarı sarkan kısımları pilavın üzerine doğru kaptın.

Gömlek sarmalarını bir tepsiye ters çevirerek yerleştirin.

Üzerlerine yumurta ve yoğurt karışımını sürüp 230 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.

Sıcakken servis edin.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder