Karides Güveç
Malzemeleri
500 gr. orta boy
karides ( ayıklanmış )
1 adet çarliston
biber
200 gr. kültür
mantarı ( küçük boy )
1 adet domates
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı
tereyağı
Pul biber
Tuz
Karabiber
Beşamel Sos için
Malzemeler
2 yemek kaşığı
tereyağı
2 yemek kaşığı un
500 ml. süt
100 gr. taze
kaşar
Tereyağını bir
tavaya alın ve eritin. Yağ ısındığında küçük doğradığınız biberleri ve 4’e
bölünmüş mantarları tavaya alın ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Sonra karidesi ve
sarımsağı ilave edin 1 dakika kadar kavurun.
Ardından geri
kalan tüm malzemeleri içerisine ilave edin ve bir tur daha çevirip kenara alın.
Beşamel sos için;
Ayrı bir sos
tavasında tereyağını eritin, yağ eridiğinde unu ilave edin ve kavurun.
Ardından sütü
ekleyin ve sürekli çırparak kıvam alıncaya kadar karıştırın.
Kaşar peynirinin
yarısı ile lezzetlendirin.
Hazırladığınız
karidesli harcı güveç kabına alın ve üzerine beşamel sosu dökün ve kaşar
peynirinin kalan yarısını serperek 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 10
dakika peynirler eriyinceye kadar tutup sıcak servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder