4 Şubat 2015 Çarşamba

Beşamel Sos


 
Malzemeler
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt

 

Yapılışı
İki çorba kaşığı tereyağını küçük bir tencereye koyun.
Tereyağını düşük ısıda eritin.
İki çorba kaşığı unu eriyen tereyağı ile karıştırın. Un ve tereyağı karışımını eşit tutun.
Elde ettiğiniz karışımı rengi sarıya dönene kadar kavurun.
Ateşin altını kısın ve sütü bir çorba kaşığı yardımı ile yavaş yavaş karışıma ilave edin.
Sütü, un ve tereyağı karışımını iyice karıştırın kıvamı tutana kadar karışıma süt ilave etmeye devam edin.
Sütü mümkün olduğunca yavaş karışıma ekleyin. Karıştırmayı unutmayın
Muhallebi kıvamına gelene kadar sosumuzu karıştırmaya devam ediyoruz. Sos muhallebi kıvamına gelince ateşten alıyoruz, tuzu ve isteğe göre baharatımızı ekliyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder