4 Şubat 2015 Çarşamba

Portakallı İrmik Helvası



Malzemeler

2,5 su bardağı irmik
2,5 su bardağı esmer toz şeker
2 su bardağı süt
1 su bardağı gerçek portakal suyu
100 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
6 portakalın kabuğu

 HAZIRLANIŞI:
Derin olmayan çelik tencereye sıvıyağ döküyoruz ve irmiği ilave edip kavurmaya başlıyoruz. Tereyağını koyuyoruz ve irmiğin rengi koyulaşana kadar kavuruyoruz. İçine portakal kabuğunu ekliyoruz. Biraz karıştırıp esmer toz şekeri döküyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz. Portakal suyunu ve sütü soğuk olarak ekliyoruz ve karıştırıyoruz Sosunu çekince altını ve kapağını kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz. Servis tabağının altına portakalları dilimleyip diziyoruz. Küçük toplar halinde alıp portakal dilimi üzerine koyuyoruz. Bu şekilde servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder