Portakallı İrmik Helvası
Malzemeler
2,5 su bardağı
irmik
2,5 su bardağı
esmer toz şeker
2 su bardağı süt
1 su bardağı
gerçek portakal suyu
100 gr tereyağı
1 çay bardağı
sıvıyağ
6 portakalın
kabuğu
HAZIRLANIŞI:
Derin olmayan
çelik tencereye sıvıyağ döküyoruz ve irmiği ilave edip kavurmaya başlıyoruz.
Tereyağını koyuyoruz ve irmiğin rengi koyulaşana kadar kavuruyoruz. İçine
portakal kabuğunu ekliyoruz. Biraz karıştırıp esmer toz şekeri döküyoruz ve
karıştırmaya devam ediyoruz. Portakal suyunu ve sütü soğuk olarak ekliyoruz ve
karıştırıyoruz Sosunu çekince altını ve kapağını kapatıp dinlenmeye
bırakıyoruz. Servis tabağının altına portakalları dilimleyip diziyoruz. Küçük
toplar halinde alıp portakal dilimi üzerine koyuyoruz. Bu şekilde servis
ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder