Malzemeler
Hamuru İçin
1 su bardağı un
1 su bardağı
irmik
1 yumurta
Yarım su bardağı
su
1 çay kaşığı tuz
İçi için
1 büyük patlıcan
1 büyük mor soğan
3\4 su bardağı
salam, ince doğranmış
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı
pulbiber
1 çorba kaşığı
zeytinyağı
Üzeri için
2 adet büyük boy
domates
2 diş sarımsak
3 kaşık zeytinyağ
1 tutam esmer tozşeker
Tuz
Karabiber
1 çay bardağı su
Patlıcanı
közlüyoruz ve kenara alıyoruz büyük bir kâseye unu, irmiği ve tuzu koyup
karıştırıyoruz. İçine 1 tane yumurtayı ve aldığı kadar su ekleyip yoğuruyoruz
ve dinlenmeye bırakıyoruz. Hamur dinlenirken
Közlenmiş
patlıcanları küçük doğrayın. Bir tavada zeytinyağı koyuyoruz ve sırası ile
soğanları, sarımsakları, doğranmış salamları soteliyoruz. Ocağın altını
kapattıktan sonra közlenmiş patlıcanları, pulbiberi ve tuzu ekleyerek 2 dk daha
kavurmaya devam ediyoruz.
Bekletilen hamuru
oklava ile çok ince açın. Bir kalıp ile hamurdan daire parçalar çıkartın.
Çıkarttığınız bu daire hamurların içerisine dolgu malzemesinden koyup yarım
daire şeklinde katlıyoruz. Hazırlanan raviolileri kaynayan suya atarak
pişiriyoruz.
Sosu için
Tavaya zeytinyağı koyup
sarımsakları ve domatesleri soteliyoruz. İçerisine tuz, karabiber ve tozşeker
ilave edip suyunu ekleyerek 10 dk pişiriyoruz. raviolilerin üzerine dökerek
servis yapıyoruz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder