4 Şubat 2015 Çarşamba

Patlıcanlı Ravioli


 
Malzemeler

Hamuru İçin

1 su bardağı un

1 su bardağı irmik

1 yumurta

Yarım su bardağı su

1 çay kaşığı tuz

 

İçi için

1 büyük patlıcan

1 büyük mor soğan

3\4 su bardağı salam, ince doğranmış

1 diş sarımsak

1 çay kaşığı pulbiber

1 çorba kaşığı zeytinyağı

 

Üzeri için

2 adet büyük boy domates

2 diş sarımsak

3 kaşık zeytinyağ

1 tutam esmer tozşeker

Tuz

Karabiber

1 çay bardağı su

 
RAVİOLİ YAPILIŞI

Patlıcanı közlüyoruz ve kenara alıyoruz büyük bir kâseye unu, irmiği ve tuzu koyup karıştırıyoruz. İçine 1 tane yumurtayı ve aldığı kadar su ekleyip yoğuruyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz. Hamur dinlenirken

 
raviolinin içini hazırlıyoruz.

Közlenmiş patlıcanları küçük doğrayın. Bir tavada zeytinyağı koyuyoruz ve sırası ile soğanları, sarımsakları, doğranmış salamları soteliyoruz. Ocağın altını kapattıktan sonra közlenmiş patlıcanları, pulbiberi ve tuzu ekleyerek 2 dk daha kavurmaya devam ediyoruz.

Bekletilen hamuru oklava ile çok ince açın. Bir kalıp ile hamurdan daire parçalar çıkartın. Çıkarttığınız bu daire hamurların içerisine dolgu malzemesinden koyup yarım daire şeklinde katlıyoruz. Hazırlanan raviolileri kaynayan suya atarak pişiriyoruz.

 

Sosu için
Tavaya zeytinyağı koyup sarımsakları ve domatesleri soteliyoruz. İçerisine tuz, karabiber ve tozşeker ilave edip suyunu ekleyerek 10 dk pişiriyoruz. raviolilerin üzerine dökerek servis yapıyoruz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder