4 Şubat 2015 Çarşamba

Portakallı Bademli Browni


4 yumurta
1 su bardağı esmer toz şeker
1 su bardağı ince kıyılmış badem
4 çorba kaşığı un
150 gr tereyağı
1 çorba kaşığı kakao
1 portakalın kabuğu
1 paket bitter çikolata
1 paket sütlü çikolata
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

ÜZERİ İÇİN: çikolata sos

HAZIRLANIŞI:

Portakalın kabuklarını soyuyoruz ve minik küp şeklinde doğruyoruz. Küçük bir tencerede kaynatıyoruz. Çikolataları cam kâseye koyuyoruz. Tereyağını da ilave ediyoruz ve sıcak su üzerinde eritiyoruz. Sıcak su üstünden alıyoruz ve yumurtaları tek tek kırarak çırpıyoruz. Isı düşerse tekrar sıcak su üzerine alıyoruz. Esmer toz şekeri ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Toz badem, kakao, kabartma tozunu ve vanilyayı karıştırıyoruz. 4 çorba kaşığı unu ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Portakal parçalarını da ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Yağlanmış fırın kabına brownie harcını döküyoruz. Daha önce ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz. Üzerine çikolata sos dökerek servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder