Profiterol için
Gerekli Malzemeler
* 1 su bardağı su
* 1 su bardağı un
* 125 gr margarin
* 3 adet yumurta
Kremamız için
Gerekli Malzemeler
* 2,5 su bardağı
süt
* 3 yemek kaşığı
un
* 1,5 çay bardağı
şeker
* 1 adet yumurta
* 1 paket vanilya
Üzeri için
Gerekli Malzemeler
* 1 paket hazır
çikolata sosu
Profiterol
Hazırlanışı
Ufak bir tencere
ile margarine 1 bardak su koyarak kaynatın. Yağ eridikten sonra 1 su bardağı da
un ekleyerek 2-3 dakika kadar karışımı sürekli karıştırarak pişirin.
Sürekli karıştırmanız
yorucu olucaktır ama hamurun kaliteli olması için bunu yapmaya özen gösterin.
Hamuru 2-3 dakika karıştırarak hazırladıktan sonra ocağı kapatarak 10 dakika
kadar hamurusn soğumasını bekleyin.
Hamuru
dinlendirdikten sonra 3 adet yumurtayı hamura eklemeniz gerekiyor. Burda dikkat
etmeniz gereken şey 3 yumurtayıda kırıp hamura yedirmeye çalışmayın bu işlemde
biraz yorucu olabilir ama profiterolun güzel olması için her yumurtayı hamura
ayrı ayrı kırarak yedirin. Bu işlem tamamlandıkdan sonra yapışkan bir hamur
elde etmiş olduk.
Hamurun kabarması
için iyice karışmış olması gerekiyor, bu yüzden karıştırma işlemine önem
gösterin. Bütün yumurtları kırıp hamura yedirdikten sonra 10 dakika kadar
hamuru dinlendirirn.
Tepsimizi
yağlarak kaşık yardımı ile hamurdan çeviz büyüklüğünde olucak şekilde
aralarında en az 2 cm boşluk olucak şekilde paylaştırın. Resimdeki gibi yapmaya
çalışın ve elinizle düzgün olması için şekilllendirmeniz gerekiyor.
Daha önce 180
derece ısıtılmış fırınımızda üzeri kızarana kadar ortalama 40 dakika
pişiyoruyoruz.
Hamurlar hazır
oldukdan sonra kremasını hazırlıyoruz. Vanilya dışındaki bütün malzemeleri bir
tencereye koyarak kremayı pişiriyoruz, kremamız piştikden sonra üzerine
vanilyayı ekleyerek iyice karıştırıyoz.
Profiterölümüzün
pişen hamurunu ikiye bölerek hazırladığımız kremayı sıkma torbası ile
dolduruyoruz.
Tüm
profiterölleri doldurdukdan sonra üzerine çikolata sosumuzu gezdirin. Artık
profiterollumuz servise hazır, afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder