20-25 adet kabak
çiçeği
1 su bardağı
pirinç
2 çay bardağı
zeytinyağı
3 adet beyaz kuru
soğan
1 tutam dereotu
2 çorba kaşığı
maydanoz
2 yemek kaşığı dolmalık
fıstık
2 yemek kaşığı kuş
üzümü
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı
karabiber
1 su bardağı
Nasıl Yapılır
Kabak
çiçeklerinin içindeki sarı yumruları çiçekleri yırtmadan dikkatlice çıkaralım.
Çiçeklerin sap kısmındaki yeşil uzantıyı koparalım. Çiçeklerin açılması için
soğuk su dolu bir kaba bekletelim. Pirinci 4-5 sefer yıkayıp süzelim. Yarım su
bardağı zeytinyağını tavaya koyup ısıtalım ve dolma fıstıklarını ilave
edip 5 dakika kadar kısık ateşte karıştırarak pişirelim. Soğanları küçük küpler halinde keselim
fıstıkların üzerine ekleyip sürekli karıştırarak şeffaflaşana kadar
kavuralım.
Pirinci ekleyip 5
dakika kadar daha kavuralım. Bir su bardağı sıcak suyu ekleyip karıştıralım ve
ocağı kapatalım. Tencerenin kapağını örtelim 15 dakika demlenmeye bırakalım. 15
dakika sonra kuş üzümü, karabiber, dereotu, maydanoz ve tuzu ekleyip kaşıkla
iyice karıştıralım. Kabak çiçeklerinin s içlerini hazırladığımız harçla gevşek
bir biçimde dikkatlice dolduralım.
Çiçeğin üst
kısmını katlayarak kapatalım ve iki çiçeğin katlama yerini
birbirine bitiştirerek tencereye sıralayalım. Bir çay bardağı zeytinyağı ve 1
çay bardağı sıcak suyu çiçek dolmalarının üzerinden gezdirip kısık ateşte 30
dakika kadar pişirelim. üzerine bir miktar dereotu serpelim Dilediğiniz zaman servise hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder