6 Şubat 2015 Cuma

Kabak Çiçeği Dolması


20-25 adet kabak çiçeği
1 su bardağı pirinç
2 çay bardağı zeytinyağı
3 adet beyaz kuru soğan
1 tutam dereotu
2 çorba kaşığı maydanoz
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı

Nasıl Yapılır
Kabak çiçeklerinin içindeki sarı yumruları çiçekleri yırtmadan dikkatlice çıkaralım. Çiçeklerin sap kısmındaki yeşil uzantıyı koparalım. Çiçeklerin açılması için soğuk su dolu bir kaba bekletelim. Pirinci 4-5 sefer yıkayıp süzelim. Yarım su bardağı zeytinyağını tavaya koyup ısıtalım ve dolma fıstıklarını ilave edip  5 dakika kadar kısık ateşte karıştırarak pişirelim.  Soğanları küçük küpler halinde keselim fıstıkların üzerine ekleyip sürekli karıştırarak şeffaflaşana kadar kavuralım. 

Pirinci ekleyip 5 dakika kadar daha kavuralım. Bir su bardağı sıcak suyu ekleyip karıştıralım ve ocağı kapatalım. Tencerenin kapağını örtelim 15 dakika demlenmeye bırakalım. 15 dakika sonra kuş üzümü, karabiber, dereotu, maydanoz ve tuzu ekleyip kaşıkla iyice karıştıralım. Kabak çiçeklerinin s içlerini hazırladığımız harçla gevşek bir biçimde dikkatlice dolduralım. 



Çiçeğin üst kısmını katlayarak kapatalım ve iki çiçeğin katlama yerini birbirine bitiştirerek tencereye sıralayalım. Bir çay bardağı zeytinyağı ve 1 çay bardağı sıcak suyu çiçek dolmalarının üzerinden gezdirip kısık ateşte 30 dakika kadar pişirelim. üzerine bir miktar dereotu serpelim Dilediğiniz zaman servise hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder