4 Şubat 2015 Çarşamba

Kaz Ciğeri


2 adet mor Soğan
2 yemek Kaşığı Sızma Zeytinyağ
4 yemek kaşığı Balsamic Sirkesi
1 tatlı kaşığı esmer Toz Şeker
1 tatlı kaşığı Tereyağ
100 gr Kaz Ciğeri
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı Tane Karabiber
2 dilim tost ekmek
1 diş sarımsak
Bir tutam taze kişniş
Hazırlanışı
Kırmızı soğanlar jülyen şeklinde doğranıp. Bir tavada zeytinyağı hafif kızdırıldıktan sonra kırmızı soğanlar ilave edilip kavurun. 
İçerisine toz şeker, balsamic sirkesi ilave edin. Soğanlar tüm sıvıyı çekinceye dek yakmadan pişirilir.
Kaz ciğeri 1cm kalınlığında dilimlenir.
Kızdırılmış döküm tavada  üzerine tuz ve karabiber serpilerek her iki tarafıda kızartılır.
Sarımsak doğranır, kişniş ince kıyılır, ince dilim tost ekmekler tavada zeytinyağında kızartılarak üzerine sarımsak ve kişniş koyulur ve servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder