Hamuru İçin;
* 3, 5 su bardağı
süt
* 1 paket kuru
maya
* 1 su bardağı
sıvı yağ
* 2 tatlı kaşığı
tuz
* 1 tatlı kaşığı
şeker
* 8-9 su bardağı
kadar un
Sosu için;
* 3 yemek kaşığı
salça
* 3 yemek kaşığı
su
* Göz kararı
ketçap
* İstenilen
miktarda kekik, nane, karabiber
* Salça tuzsuzsa
tuz da ekleyin
Üzeri için;
* Kaşar peyniri
* Mısır
* Zeytin
* Salam, sucuk
veya sosis
* Biber ve
istediğiniz tüm malzemeler
Yoğurma kabına
sütü, şekeri ve mayayı alın. Karıştırdıktan sonra diğer malzemeleri ekleyip
yoğurun. Un az gelirse ekleyin. Kabı hava almayacak şekilde kapatın ve üstünü
örtüyle sarıp 2-3 saat mayalanması için bir kenara kaldırın. O esnada sos
için tüm malzemeyi hazırlayın ve eğer sosunuz az gelirse tekrardan biraz daha
yapın. Üzeri için tüm malzemeleri tezgaha dizin. Kaşarı rendeleyin,
sucukları, biberleri ve diğer malzemeleri istediğiniz büyüklükte
doğrayın. Hamuru eşit büyüklükte 5 parçaya ayırın. Oklava yardımıyla
tepsinizin büyüklüğünde açın. Tepsiyi yağlayın ve hamuru tepsiye yerleştirin.
Hamuru çatalla delmeyi unutmayın yoksa fırında balon gibi olacaktır. Fırına
atın ve yaklaşık 10 dakika sonra çıkarın, üstüne sosu, kaşar peynirini ve diğer
malzemeleri dizin ve fırına tekrar yollayın. Kaşar eriyip hamurun kenarları kızarmaya
başlayınca pizzanızı çıkartın. Diğer hamurları da aynı şekilde yapın ve
pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder