10 Şubat 2015 Salı

Pizza



Hamuru İçin;

* 3, 5 su bardağı süt

* 1 paket kuru maya

* 1 su bardağı sıvı yağ

* 2 tatlı kaşığı tuz

* 1 tatlı kaşığı şeker

* 8-9 su bardağı kadar un

Sosu için;

* 3 yemek kaşığı salça

* 3 yemek kaşığı su

* Göz kararı ketçap

* İstenilen miktarda kekik, nane, karabiber

* Salça tuzsuzsa tuz da ekleyin

Üzeri için;

* Kaşar peyniri

* Mısır

* Zeytin

* Salam, sucuk veya sosis

* Biber ve istediğiniz tüm malzemeler

 

Yoğurma kabına sütü, şekeri ve mayayı alın. Karıştırdıktan sonra diğer malzemeleri ekleyip yoğurun. Un az gelirse ekleyin. Kabı hava almayacak şekilde kapatın ve üstünü örtüyle sarıp 2-3 saat mayalanması için bir kenara kaldırın. O esnada sos için tüm malzemeyi hazırlayın ve eğer sosunuz az gelirse tekrardan biraz daha yapın. Üzeri için tüm malzemeleri tezgaha dizin. Kaşarı rendeleyin, sucukları, biberleri ve diğer malzemeleri istediğiniz büyüklükte doğrayın. Hamuru eşit büyüklükte 5 parçaya ayırın. Oklava yardımıyla tepsinizin büyüklüğünde açın. Tepsiyi yağlayın ve hamuru tepsiye yerleştirin. Hamuru çatalla delmeyi unutmayın yoksa fırında balon gibi olacaktır. Fırına atın ve yaklaşık 10 dakika sonra çıkarın, üstüne sosu, kaşar peynirini ve diğer malzemeleri dizin ve fırına tekrar yollayın. Kaşar eriyip hamurun kenarları kızarmaya başlayınca pizzanızı çıkartın. Diğer hamurları da aynı şekilde yapın ve pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder