1 kg kuzu eti
2 çorba kaşığı
tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 domates
1 soğan
5 tane karanfil
1 havuç
1 tarçın kabuğu
Yarım limonun
suyu
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
Eti dilimleyip
bir kâseye alıyoruz. Tuz, karabiber ve limon suyunu ekleyip 1 saat buzdolabında
bekletiyoruz. Tereyağını geniş bir tavaya alıp eritiyoruz. Eti ilave edip nar
gibi kızartıyoruz. Kızaran eti bir kenara alıp sıcak kalmasını
sağlıyoruz.
Tavada kalan
tereyağının içine unu ekleyip ve iyice karıştırıyoruz. Rendelenmiş domatesi ve
bir bardak suyu ilave ediyoruz. Sos koyulaşıncaya kadar 15 dakika pişiriyoruz.
Karanfilleri
bütün soğana batırıp Eti bir tencereye alıyoruz. Soğanı etlerin arasına
yerleştiriyoruz. Dörde kestiğiniz havucu, tarçın kabuğunu, tuz ve karabiberi
ekliyoruz. Hazırladığınız sosu bir süzgeçle etin üzerine süzüyoruz. Bir bardak
su ekleyerek tencerenin kapağı kapalı şekilde 45 dakika pişiriyoruz. Servise
hazır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder