6 Şubat 2015 Cuma

Kuzu Kapama


1 kg kuzu eti
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 domates
1 soğan
5 tane karanfil
1 havuç
1 tarçın kabuğu
Yarım limonun suyu
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı

Eti dilimleyip bir kâseye alıyoruz. Tuz, karabiber ve limon suyunu ekleyip 1 saat buzdolabında bekletiyoruz. Tereyağını geniş bir tavaya alıp eritiyoruz. Eti ilave edip nar gibi kızartıyoruz. Kızaran eti bir kenara alıp sıcak kalmasını sağlıyoruz. 

Tavada kalan tereyağının içine unu ekleyip ve iyice karıştırıyoruz. Rendelenmiş domatesi ve bir bardak suyu ilave ediyoruz. Sos koyulaşıncaya kadar 15 dakika pişiriyoruz.

Karanfilleri bütün soğana batırıp Eti bir tencereye alıyoruz. Soğanı etlerin arasına yerleştiriyoruz. Dörde kestiğiniz havucu, tarçın kabuğunu, tuz ve karabiberi ekliyoruz. Hazırladığınız sosu bir süzgeçle etin üzerine süzüyoruz. Bir bardak su ekleyerek tencerenin kapağı kapalı şekilde 45 dakika pişiriyoruz. Servise hazır


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder