31 Ocak 2015 Cumartesi

Soba


Malzemeler
* 800 gr temizlenmiş karides
* 2 lime limonu suyu
* 1 chilli biberi
* 1 çimdik pul biber
* 1 büyük dış sarımsak
* 1 rendelenmiş taze zencefil

* Sosu için:
*   yarım çay bardağı zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı susam yağı
* 2 yemek kaşığı soya sosu
*   yağlı Japon sakisi
* 2 yemek kaşığı pirinç sirkesi
* 2 yemek kaşığı esmer şeker( yoksa beyaz şeker)
*   Bir buçuk çorba kaşığı palamut balığı konsomesi
* 2 lime limonunun suyu
* 1 diş sarımsak
* 1 yemek kaşığı ince doğranmış taze kişniş

* Salatası için:
* 2 paket haşlanmış soba (Kara Buğday Makarnası)
*   Yarım kara lahana (ince kıyılmış)
* 1 küçük kabak (ince kıyılmış)
* 1 havuç (rendelenmiş)
* 1 avuç soya filizi
*   deniz yosunu parçaları (ince kıyılmış)
* 1 al biber ince doğranmış
* 4 tatlı kaşığı kavrulmuş susam
* 1 çay bardağı kaju fıstığı
* 3 adet taze soğan (ince kıyılmış)
Hazırlanışı
1.  Karides, lime suyu, chili biber, sarımsak, zencefil ve pul biber  bir tavada 3 dakika kadar pişirin, soğuması için kenara alın
2.  Sos için tüm malzeme bir kavanoza koyun ve tamamiyle karışması için iyice çalkalayın. soba ambalaj üzerinde yazdığı gibi pişirin ve soğmaya bırakın.
3.  Salata için ince kıyılmış, kabak, yosun,lahana ve havuç bir kaba alın. Üzerine soya filizi, ince kıyılmış taze soğan ekleyin ve karıştırın. Daha sonra üzerine soba ve sos ekleyin. Tüm malzemeyi iyice karıştırın.
4.  soba’nin üzerine karidesleri ekleyin. Susamlar kuru bir tavada kavrulur ve kaju fıstık ile birlikte salatanın üzerine dağıtın.       ılık olarak servis edilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder