Malzemeler
* 800 gr
temizlenmiş karides
* 2 lime limonu
suyu
* 1 chilli biberi
* 1 çimdik pul
biber
* 1 büyük dış
sarımsak
* 1 rendelenmiş
taze zencefil
* Sosu için:
* yarım çay bardağı zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı
susam yağı
* 2 yemek kaşığı soya
sosu
* yağlı Japon sakisi
* 2 yemek kaşığı
pirinç sirkesi
* 2 yemek kaşığı
esmer şeker( yoksa beyaz şeker)
* Bir buçuk çorba kaşığı palamut balığı
konsomesi
* 2 lime
limonunun suyu
* 1 diş sarımsak
* 1 yemek kaşığı
ince doğranmış taze kişniş
* Salatası için:
* 2 paket
haşlanmış soba (Kara Buğday Makarnası)
* Yarım kara lahana (ince kıyılmış)
* 1 küçük kabak
(ince kıyılmış)
* 1 havuç
(rendelenmiş)
* 1 avuç soya
filizi
* deniz yosunu parçaları (ince kıyılmış)
* 1 al biber ince
doğranmış
* 4 tatlı kaşığı
kavrulmuş susam
* 1 çay bardağı
kaju fıstığı
* 3 adet taze
soğan (ince kıyılmış)
Hazırlanışı
1. Karides,
lime suyu, chili biber, sarımsak, zencefil ve pul biber bir tavada 3 dakika kadar pişirin, soğuması
için kenara alın
2. Sos için
tüm malzeme bir kavanoza koyun ve tamamiyle karışması için iyice çalkalayın.
soba ambalaj üzerinde yazdığı gibi pişirin ve soğmaya bırakın.
3. Salata
için ince kıyılmış, kabak, yosun,lahana ve havuç bir kaba alın. Üzerine soya
filizi, ince kıyılmış taze soğan ekleyin ve karıştırın. Daha sonra üzerine soba
ve sos ekleyin. Tüm malzemeyi iyice karıştırın.
4. soba’nin
üzerine karidesleri ekleyin. Susamlar kuru bir tavada kavrulur ve kaju fıstık
ile birlikte salatanın üzerine dağıtın.
ılık olarak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder