31 Ocak 2015 Cumartesi

Haluj


malzemeler:

* 750 gr un
* 1,5 tatlı kaşığı tuz
* ılık su

iç malzemeleri:

* 1 büyük kuru soğan
* yarım çay bardağı zeytinyağı
* 1 yemek kaşığı pulbiber
* 1,5 kg patates, haşlanmış ve rendelenmiş

sos malzemeleri

* 3 yemek kaşığı tereyağı
* 3 tatlı kaşığı pulbiber
* yoğurt

hazırlanması: 

750 gr unu ve 1,5 tatlı kaşığı tuzu karıştırın. ılık suyu azar azar ekleyerek mantı hamuruna yakın bir hamur yapın. hamuru 3 bezeye ayırın ve bezelerin üzerine nemli bez örterek 10 dakika dinlendirin.  

1 baş kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın, tavaya alıp yarım çay bardağı zeytinyağında soğanları kavurun. 1 yemek kaşığı pulbiberi ekleyip karıştırın. rendelenmiş patateslerle pulbiberli soğanları karıştırın.
dinlenmiş hamur bezelerinin her birini mantıdan biraz daha kalın 40 cm çapında açın. bunlardan daireler kesin. (İstediğiniz ebatta)

dairelerin içine 1 tatlı kaşığı patatesli harçtan koyun. dairelerin iki ucunu birleştirip sıkı sıkı bastırarak  kapatabilirsiniz. hamurların tamamen yapıştığından emin olun, halujları kağıt havlu serilmiş bir tepsiye birbirlerine değmeyecek şekilde dizin.

derince bir tencereye 2-3 litre su koyarak kaynatın. su kaynayınca bir tatlı kaşığı tuz ekleyin. arasıra tahta kaşıkla karıştırarak tek seferde haşlayın. tencerenin ağzını kapatmayın. pişen halujları  sudan alın.

sos için tereyağını eritip pulbiberle kavurun. servis tabağındaki halujları bu sosla karıştırıp ve yoğurtla servis yapın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder