malzemeler:
* 750 gr un
* 1,5 tatlı
kaşığı tuz
* ılık su
iç malzemeleri:
* 1 büyük kuru
soğan
* yarım çay
bardağı zeytinyağı
* 1 yemek kaşığı
pulbiber
* 1,5 kg patates,
haşlanmış ve rendelenmiş
sos malzemeleri
* 3 yemek kaşığı
tereyağı
* 3 tatlı kaşığı
pulbiber
* yoğurt
hazırlanması:
750 gr unu ve 1,5
tatlı kaşığı tuzu karıştırın. ılık suyu azar azar ekleyerek mantı hamuruna
yakın bir hamur yapın. hamuru 3 bezeye ayırın ve bezelerin üzerine nemli bez
örterek 10 dakika dinlendirin.
1 baş kuru soğanı
küçük küpler halinde doğrayın, tavaya alıp yarım çay bardağı zeytinyağında
soğanları kavurun. 1 yemek kaşığı pulbiberi ekleyip karıştırın. rendelenmiş
patateslerle pulbiberli soğanları karıştırın.
dinlenmiş hamur
bezelerinin her birini mantıdan biraz daha kalın 40 cm çapında açın. bunlardan
daireler kesin. (İstediğiniz ebatta)
dairelerin içine
1 tatlı kaşığı patatesli harçtan koyun. dairelerin iki ucunu birleştirip sıkı
sıkı bastırarak kapatabilirsiniz.
hamurların tamamen yapıştığından emin olun, halujları kağıt havlu serilmiş bir
tepsiye birbirlerine değmeyecek şekilde dizin.
derince bir
tencereye 2-3 litre su koyarak kaynatın. su kaynayınca bir tatlı kaşığı tuz
ekleyin. arasıra tahta kaşıkla karıştırarak tek seferde haşlayın. tencerenin
ağzını kapatmayın. pişen halujları sudan
alın.
sos için
tereyağını eritip pulbiberle kavurun. servis tabağındaki halujları bu sosla
karıştırıp ve yoğurtla servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder