25 Ocak 2015 Pazar

DANA PİRZOLA


* 4 dana pirzola

* 5 çorba kaşığı tereyağı

* 65 gr (1/4 su bardağı) acı krema

* Marinadı:

* 1 küçük soğan (rendelenmiş)

* 1 dış sarımsak (dövülmüş)

* 1 çorba kaşığı taze fesleğen (istenirse)

* 1 çay kaşığı karabiber

* 1/4 su bardağı et suyu

* 1 çay kaşığı tuz

* 1 çay kaşığı şeker
 

* Önce marinadı hazırlayın. Büyük ve bir kapta bütün marinad malzemesini karıştırıp, etleri içine koyarak 1 saat dinlendirin. Sonra etleri marinad dan alıp Marinadı saklayın.

* Önce fırınınızı (180°C) getirip ısıtın.

* ısıya dayanıklı büyük bir cam kapta yağı kızdırınız. Yağ kızınca etleri katıp 7 dakika, etlerin her tarafları pembeleşinceye kadar kızartın.

* Marinadı etlerin üstüne döküp kaynatın. Kaynamaya başlayınca kabın ağzını kapatıp, fırına sürerek 50 dakika kadar pişirin.

* Cam kabı fırından alıp, delikli kepçeyle etleri sıcak servis tabağına çıkararak bir kenarda sıcak olarak bekletin.

* Cam kabı hafif ateşe oturtup, unlu tereyağı yavaş yavaş ve devamlı karıştırarak katın. Sosu 3 dakika, koyu ve pürtüksüz olana kadar pişirin.

* Kremayı da sosa katıp, cam kabı ateşten alın. Sosu etlerin üstüne döküp, servis edebiliriz.

* Not: yanına patates püresi ile servis edebilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder