* 4 dana pirzola
* 5 çorba kaşığı
tereyağı
* 65 gr (1/4 su
bardağı) acı krema
* Marinadı:
* 1 küçük soğan
(rendelenmiş)
* 1 dış sarımsak
(dövülmüş)
* 1 çorba kaşığı
taze fesleğen (istenirse)
* 1 çay kaşığı
karabiber
* 1/4 su bardağı
et suyu
* 1 çay kaşığı
tuz
* 1 çay kaşığı
şeker
* Önce marinadı
hazırlayın. Büyük ve bir kapta bütün marinad malzemesini karıştırıp, etleri
içine koyarak 1 saat dinlendirin. Sonra etleri marinad dan alıp Marinadı
saklayın.
* Önce fırınınızı
(180°C) getirip ısıtın.
* ısıya dayanıklı
büyük bir cam kapta yağı kızdırınız. Yağ kızınca etleri katıp 7 dakika, etlerin
her tarafları pembeleşinceye kadar kızartın.
* Marinadı
etlerin üstüne döküp kaynatın. Kaynamaya başlayınca kabın ağzını kapatıp,
fırına sürerek 50 dakika kadar pişirin.
* Cam kabı
fırından alıp, delikli kepçeyle etleri sıcak servis tabağına çıkararak bir
kenarda sıcak olarak bekletin.
* Cam kabı hafif
ateşe oturtup, unlu tereyağı yavaş yavaş ve devamlı karıştırarak katın. Sosu 3
dakika, koyu ve pürtüksüz olana kadar pişirin.
* Kremayı da sosa
katıp, cam kabı ateşten alın. Sosu etlerin üstüne döküp, servis edebiliriz.
* Not: yanına
patates püresi ile servis edebilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder