Malzemeler:
* Marul
* Permesan
* Reyhan
* Taze nane
* Roka
* Beyaz peynir
* Domates
* Taze soğan
* Maydanoz
* Salatalık
* Yeşil biber
* İsteğe göre
mısır
Yapılışı:
1. Tüm malzemeyi
yıkayın. Salatalıkları alacalı soyun, domateslerle birlikte dilimleyin.
2. Soğanları ve
biberleri isteğe göre kıyın. Suyu süzülen marulu ve diğer yeşillikleri ince bir
biçimde doğrayın.
3. Beyaz peyniri
küçük küpler halinde doğrayın.
4. Üzerine
zeytinyağı ve limon suyu gezdirin permesan rendeleyin servis yapın.
Zeytinyağı
Malzemeler:
* 500 ml. sızma
zeytinyağı
* 2 diş sarımsak
* biberiye (taze)
* kekik (taze)
* kırmızı pul
biber
* nane
Yapılışı:
1. cam bir
şişeye, taze biberiye ve kekik varsa 1–2 dal yok biberiye ve kekiği koyun.
2. ince kıyılmış
sarımsak, kırmızıbiber, nane ve zeytinyağını ekleyin.
3. Serin ve
karanlık bir yerde bekletin ve salatalarınızda kullanın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder