31 Ocak 2015 Cumartesi

Akdeniz salata


Malzemeler:
* Marul
* Permesan
* Reyhan
* Taze nane
* Roka
* Beyaz peynir
* Domates
* Taze soğan
* Maydanoz
* Salatalık
* Yeşil biber
* İsteğe göre mısır

Yapılışı:
1. Tüm malzemeyi yıkayın. Salatalıkları alacalı soyun, domateslerle birlikte dilimleyin.
2. Soğanları ve biberleri isteğe göre kıyın. Suyu süzülen marulu ve diğer yeşillikleri ince bir biçimde doğrayın.
3. Beyaz peyniri küçük küpler halinde doğrayın.
4. Üzerine zeytinyağı ve limon suyu gezdirin permesan rendeleyin servis yapın.
Zeytinyağı
Malzemeler:
* 500 ml. sızma zeytinyağı
* 2 diş sarımsak
* biberiye (taze)
* kekik (taze)
* kırmızı pul biber
* nane
Yapılışı:
1. cam bir şişeye, taze biberiye ve kekik varsa 1–2 dal yok biberiye ve kekiği koyun.
2. ince kıyılmış sarımsak, kırmızıbiber, nane ve zeytinyağını ekleyin.

3. Serin ve karanlık bir yerde bekletin ve salatalarınızda kullanın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder