31 Ocak 2015 Cumartesi

İçli köfte




Hamuru İçin:
* 3 su bardağı esmer köftelik bulgur
* 2 adet yumurta
* 1 su bardağı un
* 1 yemek kaşığı biber salçası
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* Tuz
* pul biber
* Karabiber

İçi İçin:
* Yarım kg kıyma (orta yağlı)
* 100 gr tereyağı
* Yarım çay bardağı fındık yağı
* 2 adet soğan,
* 1 yemek kaşığı biber salçası
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* Tuz,
* pul biber
* Karabiber
* Kimyon
* maydanoz

İçli Köfte Yapılışı
İçi için; soğanları ince ince kıyalım.
Maydanozu ince ince kıyalım.
Kıymayı suyunu çekene kadar tavada pişirelim.
Üzerine tereyağı, sıvı yağı ilave edelim ve pişirelim.
Sonra soğanları ilave edelim ve pişirelim.
salçaları, tuzu ve baharatları ilave edelim ve pişirelim.
maydanozu ilave edelim, karıştıralım ve buzdolabında soğumaya bırakalım.

Hamuru için; bir kaseye bulguru koyalım ve üzerine sıcak su döküp, şişene kadar bekleyelim.
Sonra yumurtaları, unu, salçayı, tuzu,karıştıralım.
Yoğururken arada bir üzerine ılık su dökelim ve elimizi ıslatalım.
Hamurun  macun gibi olana kadar yoğuralım.
Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparalım.
oval olacak şekilde işaret ve orta parmağımızla açıp, inceltelim.
sonra kıymalı harçtan bir kaşık koyalım.
Ortaları yuvarlak uç kısımları sivri olacak şekilde ve fazlalıklarını çıkartarak şekil verelim.
Hazırladığımız köfteleri tepsiye dizip, üzerini nemli bir bezle örtelim.
bol yağda köfteleri kızartalım veya tuzlu suda haşlayıp, servis yapalım.
İçli Köftelerimizi sıcak sıcak servis yapalım.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder