Hamuru İçin:
* 3 su bardağı
esmer köftelik bulgur
* 2 adet yumurta
* 1 su bardağı un
* 1 yemek kaşığı
biber salçası
* 1 yemek kaşığı
domates salçası
* Tuz
* pul biber
* Karabiber
İçi İçin:
* Yarım kg kıyma
(orta yağlı)
* 100 gr tereyağı
* Yarım çay
bardağı fındık yağı
* 2 adet soğan,
* 1 yemek kaşığı
biber salçası
* 1 yemek kaşığı
domates salçası
* Tuz,
* pul biber
* Karabiber
* Kimyon
* maydanoz
İçli Köfte
Yapılışı
İçi için;
soğanları ince ince kıyalım.
Maydanozu ince
ince kıyalım.
Kıymayı suyunu
çekene kadar tavada pişirelim.
Üzerine tereyağı,
sıvı yağı ilave edelim ve pişirelim.
Sonra soğanları
ilave edelim ve pişirelim.
salçaları, tuzu
ve baharatları ilave edelim ve pişirelim.
maydanozu ilave
edelim, karıştıralım ve buzdolabında soğumaya bırakalım.
Hamuru için; bir
kaseye bulguru koyalım ve üzerine sıcak su döküp, şişene kadar bekleyelim.
Sonra
yumurtaları, unu, salçayı, tuzu,karıştıralım.
Yoğururken arada
bir üzerine ılık su dökelim ve elimizi ıslatalım.
Hamurun macun gibi olana kadar yoğuralım.
Hamurdan limon
büyüklüğünde parçalar koparalım.
oval olacak
şekilde işaret ve orta parmağımızla açıp, inceltelim.
sonra kıymalı
harçtan bir kaşık koyalım.
Ortaları yuvarlak
uç kısımları sivri olacak şekilde ve fazlalıklarını çıkartarak şekil verelim.
Hazırladığımız
köfteleri tepsiye dizip, üzerini nemli bir bezle örtelim.
bol yağda
köfteleri kızartalım veya tuzlu suda haşlayıp, servis yapalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder