31 Ocak 2015 Cumartesi

Otlu pesto sosu



Malzemeler
1 tutam reyhan
1 tutam taze nane
1 tutam maydanoz
Yarım çay bardağı kavrulmuş çam fıstığı
1 diş sarımsak
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı rende parmesan
Tuz-karabiber

Mutfak robotuna bütün yeşillikleri ve çam fıstığını koyup karıştırın.
Robotunuz çalışırken zeytinyağını yavaş yavaş dökün. Bütün yağ bitince robotu durdurun ve bir spatula yardımıyla kenarlarda biriken malzemeyi ortaya toplayın. Rende parmesan peynirini koyun ve tekrar karıştırın. Tuz ve karabiberi ekleyin.

Bu sosu kavnozda buzdolabında saklayıp,makarna,patatesle servis edebilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder