Gnocchi (patatesli makarna), Yapım
aşamalarını ve püf noktalarını ilk defa deneyecekler için tek tek anlatalım.
Malzemeler
·
4adet orta boy patates
·
1 yumurtanın sarısı
·
2 kupa un
Domates sosu
·
4 çorba kaşığı zeytinyağı (zeytin yağ
yoksa fındık yağ)
·
4 adet orta boy domates
·
5 diş sarmısak
·
taze reyhan
·
istege göre tuz ve karabiber
servis için;
·
permesan peyniri
Hazırlanışı:
Patatesleri kabukları soyulmuş şekilde bol
tuzlu suda haşlayın. Ilıdıktan sonra rendeleyin. Rendeledikten sonra soğumasını
bekleyin ve un serptiğiniz tezgaha yayın.Patateslerin iyice suyunu çekip kuru
hale gelmesi için soğumasını bekleyin.
Patateslerin üzerine çırptığınız yumurta
sarısını ilave edin.
Ardından önce 1,5 kupa un ekleyin.
Bütün malzemeyi tezgahta karıştırın.
Az az un ekleyerek hamurun kıvamını yakalayın (hamuru fazla yormadan) elinizle yoğurun (kulak memesi kıvamında olmalı). Hamur hazır olduğunda unladığınız tezgahta merdane ile yaklaşık 5mm kalınlıkta olacak şekilde açın.
Az az un ekleyerek hamurun kıvamını yakalayın (hamuru fazla yormadan) elinizle yoğurun (kulak memesi kıvamında olmalı). Hamur hazır olduğunda unladığınız tezgahta merdane ile yaklaşık 5mm kalınlıkta olacak şekilde açın.
Hamuru şeritler halinde kesin. aynı
kalınlıkta olmaları yeterli, şeritleri şekil vermek için 1-1,5 santim parçalar
halinde tekrar kesin. Piştiği zaman biraz daha iri olacaklarını dikkate alarak,
çok iri parçalar olmamasına dikkat edin.
Ardından her bir parçayı çatalın
üzerinde yuvarlayarak şekil verin. Bu şekilde yapmak zor gelirse, her bir
parçanın üzerine parmağınız ile bastırarak çukurlar oluşturun. Her iki şekil de
piştikten sonra daha fazla sosu üzerinde tutmak için yeterli olacaktır. Hepsi hazır olduğunda bir tepsiye serdiğiniz
temiz mutfak bezinin üzerine alın ve serin bir yerde bekletin. Pişirmek için
büyük bir tencereye bolca sıcak su koyun. Su kaynadıktan sonra tuzunu ekleyin
ve hazırladığınız makarnaları yapışmamalarına dikkat edin, kapağı açık olarak pişmeye bırakın. Suyun
üzerine çıktıklarında pişmiş demektir. Bekletmeden alın ve hazırladığınız sosa
ekleyin.
Domatesli
sos; domatesleri rondodan geçirin. İyice
ısıttığınız tavaya yeteri kadar zeytin yağı (fındık yağ) koyun ve sarmısakları
ekleyin. Sarmısaklar kokusunu verdikten sonra domatesi ekleyin ve beş dakika
kadar pişirin. Lezzetlendirmek için tuz ve karabiberini ilave edin.
Sos hazır olunca pişen makarnaları sosa
ekleyin birlikte bir taşım daha pişirin. Ateşten aldıktan sonra taze reyhan
yapraklarını ekleyin. Üzerine bolca permesan rendeleyin . yemeye hazır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder