Malzemeler:
* 3 adet Kalamar
* 3adet jumbo
Karides
* ahtapot bacağı(siz nekadar severseniz)
* 1 çay bardağı krema
* 3 adet Sivri
Biber
* 1 adet Kırmızı
Biber
* 6 yemek kaşığı
Zeytinyağı( yoksa fındık yağı)
* 1 küçük Soğan
* 2 adet Domates
* 2 diş Sarımsak
* 1/2 Lime limon
* 1 çay kaşığı
Tuz
* 1 dal Taze
Kekik
Hazırlanışı:
1- 2 yemek kaşığı
zeytinyağını bir tavada kızdırın. küp doğranmış soğan, yeşil biber, kırmızı
biberi ölene kadar kavurun. küp doğranmış domatesleri ve ahtapot bacağını
,karidesleri,tuzu ekleyip suyunu çekene kadar kavurun.
2- kalamarların
içini hazırladığınız harçla doldurun. Kalamarları zeytin yağına batırarak
yağlayın. Izgara döküm tavayı Kızdırıp kalamarları tavaya koyun. Kafa
kısımlarınıda koyun.
3- Limon dilimlerini
ve sarımsakları da bölüp koyun, kekiği
de ekleyin ve 5 dakika pişirin. Ateşinizin kısık olması çok önemli. deniz
mahsülleri çok pişirildiğinde lastik gibi olur. Kremayı ilave edip 1-2 dakika
daha pişirdikten sonra, kalamarın üzerine gezdirip, servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder