31 Ocak 2015 Cumartesi

Kalamar Dolma


Malzemeler:
* 3 adet Kalamar
* 3adet jumbo Karides
*  ahtapot bacağı(siz nekadar severseniz)
*  1 çay bardağı krema
* 3 adet Sivri Biber
* 1 adet Kırmızı Biber
* 6 yemek kaşığı Zeytinyağı( yoksa fındık yağı)
* 1 küçük Soğan
* 2 adet Domates
* 2 diş Sarımsak
* 1/2 Lime limon
* 1 çay kaşığı Tuz
* 1 dal Taze Kekik
Hazırlanışı:
1- 2 yemek kaşığı zeytinyağını bir tavada kızdırın. küp doğranmış soğan, yeşil biber, kırmızı biberi ölene kadar kavurun.  küp doğranmış domatesleri ve ahtapot bacağını ,karidesleri,tuzu ekleyip suyunu çekene kadar kavurun.

2- kalamarların içini hazırladığınız harçla doldurun. Kalamarları zeytin yağına batırarak yağlayın. Izgara döküm tavayı Kızdırıp kalamarları tavaya koyun. Kafa kısımlarınıda koyun.

3- Limon dilimlerini ve sarımsakları da  bölüp koyun, kekiği de ekleyin ve 5 dakika pişirin. Ateşinizin kısık olması çok önemli. deniz mahsülleri çok pişirildiğinde lastik gibi olur. Kremayı ilave edip 1-2 dakika daha pişirdikten sonra, kalamarın üzerine gezdirip, servis yapın. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder