Malzemeler:
* Balık suyu
için:
* 2-3 parça
kemikli balık (herhangi bir balık)
* 5-6 tane
karabiber
* Su
* Tuz
Çorba için:
* 1 yemek kaşığı
tereyağı (tepeleme)
* 2 yemek kaşığı
sıvı yağ (her hangi bir yağ)
* 1 kuru soğan
(orta boy)
* 1 kereviz (küçük)
* 2 havuç
* 1 diş sarımsak
(irice)
* 1 su bardağı
süt
* 1.5 yemek
kaşığı nişasta
* 5 su bardağı
balık suyu
* Doğranmış
dereotu
* İstenirse acı
kuru biber
Yapılışı:
Tencereye suyu
alıp, kaynayınca balıkları ve karabiberleri ekleyin. Tuzunu atın, karıştırıp
kapağını kapattın. Kaynayınca altını kısıp 10 dakika kadar pişmeye bırakın.
Diğer tarafta soğanı ince doğrayın. Sıvı yağı tencereye alıp, soğanları kısık
ateşte pembeleştirin. Üzerine rendelenmiş kereviz, iki çevirip küçük küçük küp
doğranmış havuç .İki dakika daha soteleyip en son küçük küçük küp
doğranmış patatesi atın. Patatesi de bir iki dakika kavurup bir kenarda
kaynamakta olan balık suyundan 5 su bardağı ekleyin. Tuzunu da ekleyip pişmeye
bırakın. Bu arada balıkları ayıtlayıp çok ufaltmadan iri parçalar halinde
hazırlayın. Sebzeler yumuşayınca Nişastayı sütün içinde iyice ezip kaynayan
çorbaya karıştırarak ekledim.
Hep beraber 3-4
dakika kaynatın, ayıklanan balıkları, doğranmış dereotu ve önceden ıslatıp
doğranmış acı kırmızı kuru biberleri ekleyip ocaktan alın. Servis yaparken
üzerine karabiber .limon dilimiyle beraber servis yapabilirsiniz üzerine bol
miktarda maydanoz serpilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder