25 Ocak 2015 Pazar

BALIK ÇORBASI


Malzemeler: 

* Balık suyu için:

* 2-3 parça kemikli balık (herhangi bir balık)

* 5-6 tane karabiber

* Su

* Tuz


Çorba için:

* 1 yemek kaşığı tereyağı (tepeleme)

* 2 yemek kaşığı sıvı yağ (her hangi bir yağ)

* 1 kuru soğan (orta boy)

* 1 kereviz (küçük)

* 2 havuç

* 1 diş sarımsak (irice)

* 1 su bardağı süt

* 1.5 yemek kaşığı nişasta

* 5 su bardağı balık suyu

* Doğranmış dereotu

* İstenirse acı kuru biber





Yapılışı:

Tencereye suyu alıp, kaynayınca balıkları ve karabiberleri ekleyin. Tuzunu atın, karıştırıp kapağını kapattın. Kaynayınca altını kısıp 10 dakika kadar pişmeye bırakın. Diğer tarafta soğanı ince doğrayın. Sıvı yağı tencereye alıp, soğanları kısık ateşte pembeleştirin. Üzerine rendelenmiş kereviz, iki çevirip küçük küçük küp doğranmış havuç .İki dakika daha soteleyip  en son küçük küçük küp doğranmış patatesi atın. Patatesi de bir iki dakika kavurup bir kenarda kaynamakta olan balık suyundan 5 su bardağı ekleyin. Tuzunu da ekleyip pişmeye bırakın. Bu arada balıkları ayıtlayıp çok ufaltmadan iri parçalar halinde hazırlayın. Sebzeler yumuşayınca Nişastayı sütün içinde iyice ezip kaynayan çorbaya karıştırarak ekledim.  

Hep beraber 3-4 dakika kaynatın, ayıklanan balıkları, doğranmış dereotu ve önceden ıslatıp doğranmış acı kırmızı kuru biberleri ekleyip ocaktan alın. Servis yaparken üzerine karabiber .limon dilimiyle beraber servis yapabilirsiniz üzerine bol miktarda maydanoz serpilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder