31 Ocak 2015 Cumartesi

Kiremit Kalkan


1 kalkan 
3 çorba kaşığı zeytinyağı 
2 diş ince ezilmiş sarımsak
6 adet mantar 
5 adet tane karabiber 
2 tatlı kaşığı krema 
1 kahve fincanı su, tuz

Üzerine: 
1 çay bardağı rendelenmiş permesan


Zeytinyağında sarımsağı 3-4 dakika soteleyin. Mantar ve tane karabiberi ekleyip mantar ölene kadar sotelemeye devam edin. Krema, su ve tuzu ilave edip kaynatın. Temizlenmiş ve dilimlenmiş balığı güvecin içine dizin. Üzerine mantarlı harcı dökün. Rendelenmiş permesan peynirini serpin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.üzerine dereotu ve kırmızı biber dilimleri yerleştirin servise hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder