22 Mart 2015 Pazar

Havuçlu Şehriye Çorbası


3 havuç
1 patates
1 çay b. yıldız şehriye
2 çorba k. un
1 tutam maydanoz
tavuk suyu
tuz
su
HAZIRLANIŞI: Havuçları ve patatesi soyuyoruz. Havuçları rendeliyoruz. Tencereye havuçları ve tereyağı koyuyoruz. Biraz da zeytinyağı dökerek kavuruyoruz. Unu ilave ediyoruz, karıştırıyoruz. Patatesi rendeleyip ilave ediyoruz.
Soğuk suyla kıvamını açıyoruz ve karıştırıyoruz. Tuzunu atıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz. Sıcak tavuk suyunu ve gerekirse ilave sıcak su veriyoruz. Kaynamaya bırakıyoruz. Havucu kontrol ediyoruz, havuç pişince şehriyesini koyuyoruz. Şehriyeyi çok uzun pişirmeye gerek yoktur. Pişince altını kapatıyoruz. Üzerine doğranmış maydanozu serperek servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder